Integrar el lloguer vacacional a Son Rapinya

L’altre dia en Toni, el botiguer de la fruiteria de Son Rapinya (barriada de Palma, pels partits emergents) em comentava, entre sorprés i il.lusionat, que li havia entrat a comprar un manat de plàtans i una capseta de brots tendres de soja una parella  d’alemanys que s’està en el pis de devora la botiga i que fa un temps que el lloga a estrangers. Venien del Lidl de Can Domenge o de Son Moix, ara no recordava de quin li havien dit (en Tomeu va fer feina a un hotel de s’Arenal i xapurreja el teutó), i havien fet un “descuit”.

Això és bo per l’economia del petit comerciant, els hem d’integrar al barri -em comentava esperançat, mentres mirava de reull unes cols que es començaven a pansir.

“Integrar” al barri els estrangers llogats al pis de na Maria, vaig repetir en silenci, pensant en tot allò.

Aquella doneta havia hagut de posar en vacacional ca seva el 2012 perquè s’havia quedat sense feina i no podia pagar la hipoteca. Ara ella, els seus dos menuts i s’homo vivien a ca la padrina.

Això em va fer venir al cap aquells temps passats, quan arribava una al.lota de 16 anys embarassada a ca seva i la mare li deia ara t’hauràs de casar…

Aquests anys de crisi el lloguer vacacional haurà salvat a moltes famílies de l’antiga classe mitjana de caure en la indigència, qui ho dubta; i, cas per cas, segurament jo també els deixaria seguir amb l’activitat, a uni o  a plurifamiliar.

Però pot actuar un governant amb aquest esperit o ha de tenir una perspectiva més a llarg termini que li permeti avançar els problemes que tendrà en Toni, el botiguer, d’aquí a 10 anys amb els Lidl dels voltants o els dels fills de na Maria per trobar pis de lloguer a Son Rapinya?

Jo m’ho deman, sincerament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *