Interferències polítiques a Eivissa

Producte de la divisió interna que pateix el PSOE eivissenc, fa uns dies es va presentar una nova opció política dirigida per alguns militants expulsats d’aquell partit. Es tracta de “MÁS EIVISSA” i al capdavant s’hi troba Toni Roldan. Aquest personatge va ser líder dels socialistes al municipi d’Eivissa i optava a la secretaria general insular en el darrer Congrés del PSOE. Sembla que va guanyar amb algunes irregularitats i per una mínima diferència sobre la candidatura oficialista. Aquests varen impugnar el Congrés, varen obrir expedients disciplinaris a tots els “rebels” i els van acabar expulsant a tots. Un nou Congrés va fer tornar les aigües a lloc però amb el partit més trencat que mai.

La posada en escena de la presentació del nou partit es digne de ser comentada. Es va fer en un restaurant propietat del grup empresarial d’Abel Matutes i una de les principals notícies que va generar aquesta presentació és que MÁS EIVISSA recolza incondicionalment el macroprojecte comercial que aquest important empresari vol fer a Platja d’en Bossa.

Quan vaig llegir aquesta noticia immediatament em va venir al cap un altre exsocialista eivissenc, Roque López. Els paral•lelismes son evidents i cridaners.

Pocs mesos abans de les eleccions de 2007 Roque López, un altre exdirigent del PSOE eivissenc, va irrompre a la precampanya de la mà de EL MUNDO i recolzat per Abel Matutes amb unes suposades gravacions que esquitxaven altres dirigents socialistes. L’important empresari eivissenc va reconèixer que en aquelles dates es va reunir un parell de vegades amb Roque López i aquest va utilitzar els serveis de l’advocat de confiança de Matutes, n’Andrés Tuells.

Ara sembla que es torna a repetir la història. Un any abans de les properes eleccions municipals i autonòmiques surt un altre partit encapçalat per un exsocialista ,donant públicament recolzament als projectes que Matutes vol portar endavant i que estan essent durament criticats per l’esquerra i ecologistes.

Quina explicació pot tenir el fet que Matutes estigui darrera d’aquests dos personatges? En la meva humil opinió crec que és evident que el que es persegueix és dividir i afeblir, encara més, l’esquerra política d’Eivissa. Es vol reduir a la mínima expressió, encara més, la presència del PSOE a la pitiüsa major i aconseguir suports per a les iniciatives econòmiques del principal empresari eivissenc.

0 comentaris a “Interferències polítiques a Eivissa

  1. Ho trob una mica dur Josep Ramón. Crec que donas per presuposades vinculacions que no hi són i fas paral·lelismes un tan forts. Crec que el procés del PSOE a Eivissa ha estat molt més complicat i que té tanta responsabilitat en tot el que succeix a l’esquerra eivissenca com el del nou partit de Mas Eivissa. Tot això t’ho dic amb tota l’estima i el respecte que saps que et tinc, i des de la m’es absoluta imparcialitat donat que, com saps, ja no som militants de cap partit en aquests moments, però conec profundamente el procés del que va succeir al PSOE d’Eivissa donat que va ser un (no l’ùnic ni el més important) dels motius de que jo abandonés l’organització després de trenta anys de militància. Esper pel bé de l’esquerra a Eivissa, que els dos volem, que t’hagis equivocat. Si m’he equivocat jo no dubtis que ho diré en públic i et demanaré disculpes per la meva impertinència. Una abrasada

  2. Que pena Jose Ramón no t’has assabentat de res, ni del que pas en l’últim congrés del PSOE, on es va procedir a un atracament, saltant-les regles i les més elementals normes democràtiques amb la complicitat interessada de Madrid per part de Francina Armengol i els seus súbdits d’Eivissa.
    Entenc que per a tu sigui més còmode quedar-te amb la versió oficial, que t’haurà comptat altra actora important del que ha passat com és Pilar Costa, demostrant un cop més la teva tebiesa en tots els teus plantejaments i accions.
    Entenent que és més còmode estar i creure a qui mana, que en purgat i sacrificat. Això del nou partit, no és més que una altra de les bestieses del PSOE eivissenc, que va de derrota en derrota, fins a la derrota final. Cada vegada queden menys i més allunyats de la societat i del sentiment ciutadà. El teu distància de l’illa i les fonts de les que beus, et porten a estar mal informat a desconèixer el que passa i el que és més trist a creure’t el discurs oficial del règim.

  3. Igual que pasa con la moda de los programas de cocina, que hacen salir cocineros por todas partes, ocurre con los columnista. Cualquier personaje escribe un articulo y se lo publican, aunque el numero de inexactitudes este por encima del porcentaje razonable.
    En este caso concreto, el articulo ademas de inexactitudes, dice mentiras. Y es una realmente triste que quien lo escribe, intente no ya hacer un análisis de lo que ocurre en Ibiza, sino descalificar de manera gratuita. Alguien que si por otra parte, repasamos su pasado esta mas lleno de negros que de claros. En Mallorca no se le conocerá, pero aquí en Ibiza lo conocemos y bien. Mayor inútil exportado de la isla, no ha habido en muchas décadas. Mediocre político e ineficaz gestor. Eso si con la suficiente pluma como para dar lecciones. Pesebrero de enmarcar, hasta que los suyos propios lo echan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *