Ja n’hi ha prou

Els governs del Partit Popular (i el de CiU a Catalunya amb el suport dels populars) avancen en la reducció de l’administració pública que tanta nosa ha fet sempre en el seu ideari, com si fos allò públic el principal causant de la crisi. A l’entrada de la nostra ciutat l’administració pública va atendre la reivindicació històrica del sector turístic d’un palau de congressos per Palma. L’administració pública, amb els doblers de tots els contribuents, va dissenyar el projecte, va planificar les seves obres, es va comprometre a invertir-hi capital i les va començar. L’administració pública va respondre a la demanda i ho va fer a partir de la convicció dels seus governants de que, efectivament, era una bona opció per a tots. Com a mínim, millor que la de paralitzar un projecte ja adjudicat, malgrat les nombroses errades que es cometeren durant el període 2003-07.

Això és el que varem pensar l’any 2008 i ens equivocàrem. Em vaig equivocar. La prova més grossa de l’errada és el silenci amb què el sector interessat respon ara a la paràlisi de les obres i del projecte. Imagin que esperen unes condicions millors per poder fer negoci a partir d’allò públic. La paradoxa es repeteix: els que volen ‘aprimar’ l’administració i la fan, en gran part, culpable de la crisi econòmica són els mateixos que, quan els seus comptes no surten, exigeixen que sigui l’administració pública la que els hi tregui les castanyes del foc. Una vegada més serà l’administració pública la que haurà d’aguditzar l’enginy per veure com en sortim d’aquesta?

Cal que l’administració pública posi condicions i límits clars de cara al futur del projecte abans que siguin uns altres amb interessos particulars els que ho facin. El palau de congressos no ens ha de costar als ciutadans ni un euro més del que estava previst. Ja n’hi ha prou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *