Jo sí vull turistes a l’hivern

La passada setmana la majoria dels que vivim en aquesta comunitat vàrem quedar políticament sorpresos (i mira què és difícil!), amb l’afirmació de la líder de PODEMOS, la qual xerrant en nom de tots nosaltres, es negava a rebre turistes als mesos de temporada baixa.

Davant la reacció suscitada, començaren les matisacions, “que si era una declaració fora de context…”, “que si es referia a només les cambreres de pisos”, etc. El cas és que avui dia, la diputada autonòmica no ha negat l’autoria de tan desafortunada afirmació.

En contraposició al manifestat per Laura Camargo, jo sí que afirm rotundament que vull turistes a l’hivern i explicaré el perquè:

1r. És bo per als treballadors, perquè tot el que sigui temps efectiu de treball significa cobrar un salari, una quantitat econòmica sempre superior a la prestació per atur. Alhora el treballador no només no esgota el mesos de prestacions per atur, sinó que pot augmentar-ne el període al qual hi tindrà dret a rebre la prestació.

2n. Cotitzacions, el fet de treballar el màxim temps possible durant l’any natural significa una major cotització per part del treballador i per tant el dret a rebre una millor quantia sobre les pensions que pugui percebre el dia de demà.

3r. És bo per l’entorn econòmic. Més treballadors ocupats significa major poder adquisitiu i major consum intern, que sens dubte és el principal factor d’impuls econòmic. Es compleix el tan desitjat cercle virtuós que a major nombre de treballadors, major consum i increment de l’ocupació.

4t. Un altre aspecte positiu per a tothom és que la disminució del nombre d’aturats repercuteix en un estalvi en concepte de prestacions per atur. És una forma de millorar la sostenibilitat del Sistema i per tant de poder assegurar les prestacions per a tots el dia de demà.

Com podem observar poder tenir la nostra principal fàbrica produint el màxim nombre de mesos possibles és sens dubte un fet positiu per a la nostra comunitat, mal li pugui semblar a la líder de PODEMOS. Llavors a què vénen aquestes afirmacions tan ximples i desafortunades? Són fruit dels nirvis d’un partit que fa aigua, o és una cortina de fum per desviar l’atenció?

Sigui com sigui, s’ha d’anar amb compte a l’hora de fer aquests tipus d’afirmacions, perquè implícitament destil•len una sensació que en aquesta comunitat vivim dintre un règim d’esclavitud, i una cosa li puc dir a la portaveu de PODEMOS, la nostra societat tindrà els seus defectes i nombrosos punts de millora, però el que està clar és que estem a una societat lliure, tant que fins i tot alguns (cada vegada menys) voten al seu partit.

4 comentaris a “Jo sí vull turistes a l’hivern

  1. Yo también quiero turistas en invierno!! Para que los trabajadores no tengan que recurrir al subsidio de desempleo para vivir. Y para que las empresas puedan ejercer su actividad todo el año, y puedan crear más empleo y de mejor calidad.
    Yo me pregunto: con este sistema que tenemos ahora, de trabajar seis meses y seis meses al paro ¿cuantos años tendrá que cotizar un trabajador para tener derecho a una pensión?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *