“Jornada” es presenta a Mallorca

Divendres 26 de maig, a Can Alcover, es va presentar ‘Jornada’, un projecte impulsat per un grup de periodistes i professionals de l’àmbit social, cultural i cooperatiu que treballen des de l’estiu del 2016 per fer possible un nou mitjà generalista, en paper i digital, que arribi arreu dels Països Catalans.
A l’acte on assistiren un centenar de persones, la directora Laia Altarriba destacà que l’acollida del projecte, fins ara, està sent «magnífica». També ha explicat el perquè de Jornada ha dit que calen mitjans de comunicació «en la llengua del país», «tot i les evidents diferències que tenim arreu dels països de parla catalana»; que a llocs com Mallorca o el País Valencià «no hi ha cap diari en català en paper que surti cada dia al carrer» Així mateix, ha assegurat que els diaris en paper «tenen més influència» i «credibilitat».

A la vegada insistí en el caràcter cooperatiu del projecte, arrelat a la nostra realitat i que han après d’altres experiències, per tant no volen fer una gran sortida sinó que a la tardor apareixeran i arribaran on allà sigui possible.

Es presentà la publicació Un nou color a la paleta on es recullen articles de persones col·laboradores com Isabel Clara Simó, Marta Sibina, Toni Mollà, Martxelo Otamendi, fins a 21 articles, d’entre els quals un d’en Jaume Mateu, President de l’OCB, de na Margalida Ramis, Antoni Riera i jo mateixa.

Una proposta que necessita el suport de persones que creguin en la necessitat de comptar amb un mitjà plural, allunyat dels grans empresaris propietaris de mitjans de comunicació. Un diari que vol ser un mitjà de base popular capaç d’arribar a grans audiències, en paraules de na Laia Altarriba.

Un repte que s’assumeix amb responsabilitat, compromís i empenta. Compten amb un equip que faran possible les redaccions a Catalunya, País Valencià i Mallorca. Un equip que fa seves les paraules de l’escriptora Isabel Clara Simó: Necessitem una premsa lliure, autogestionada, efectiva i amena.

Per fer-ho possible han decidit crear una cooperativa integral de socis i sòcies treballadores i consumidores, on tothom tingui un vot a l’Assemblea general.

Han iniciat l’etapa de presentació pública i campanya de sòcies, després vindrà la de subscripcions i a finals del 2017, Jornada arribarà als quioscos. Un nou mitjà en català, plural, cooperatiu. Amb nom femení, perquè també serà feminista.

Una aposta que necessita el nostre suport, la nostra confiança. La trobareu a les xarxes, a Facebook Diari Jornada, al twitter a DiariJornada, i www.diarijornada.coop per decidir com voleu ser-hi presents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *