La claveguera de podem

Alberto Jarabo subarrendà l’habitatge que tenia llogat a Son Serra de Marina. En un intent de mallorquinitzar-se, se sumà a la moda de treure rendiment al patrimoni immobiliari. Això sí, oblidà declarar aquests ingressos a Hisenda i els ocultà al propi Parlament, perquè, segons les seves explicacions, el que cobrava li serví per pagar el lloguer a la propietat.

Segons aquesta peculiar teoria tributària, molts d’espanyols no haurien de declarar ni un cèntim dels seus ingressos, perquè al cap i a la fi els destinen a pagar la hipoteca o el lloguer de ca seva, o a comprar aliments, roba, l’escola dels infants, etc. És a dir, que en bona teoria podemitas sols serien rendes subjectes a l’IRPF els doblers que els ciutadans no es gastassin, o sigui, els estalvis.

La hipocresia de Jarabo sols pot respondre a una d’aquestes dues causes: o bé realment és un vertader indocumentat, analfabet en les qüestions impositives més elementals, o bé té un rostre de ciment armat.

En qualsevol d’ambdós casos, quedaria absolutament inhabilitat per a ocupar càrrecs públics si aquest fos un país normal.

La filtració ha brollat precisament quan s’aproxima una batalla en el si de Podem Illes Balears per tal de veure quin dels dos madrilenys anti-sistema comandarà aquella casa, procés que Jarabo vol retardar per evitar que la seva paisana Laura Camargo el deixi sense cadira.

El que és clar és que hi ha un gran embós a les clavegueres dels podemites, que cada cop amb més freqüència han de donar explicacions dels seus fraus a Hisenda o a la Seguretat Social –recordem l’episodi de l’assistent d’Echenique-, alhora que els seus dirigents aboquen acusacions contra la dreta i es condecoren a sí mateixos amb la medalla de la regeneració política.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *