La corruPPció a Múrcia… el cas de San Javier

Múrcia és noticia per la corrupció, una manifestació el passat diumenge, d’unes 3.000 persones va exigir la dimissió del President autonòmic del PP, en un moment que la seva continuïtat està en perill, després de la ruptura del pacte amb C’s, tot i que està per veure si finalment hi ha un pacte entre ells PSOE i PODEM o anem a noves eleccions.

El PP de Múrcia és notícia com abans ho ha estat el PP de València, Balears, Madrid, Galícia… no sabem com acabarà ni que passarà després de que dilluns 6 de març, vagi a declarar…més en un país que la justícia no prens mesures contra els protagonistes de les targetes black i absol als membres de la família Borbó, però hom es demana si podria considerar-se corrupció, les construccions d’infraestructures faraòniques en desús o que mai han entrat en funcionament, com ara autopistes, estacions d’AVE o aeroports, fora de la xarxa pública d’AENA.

El cas més sonat va ser el de Castelló, però n’hi ha altres casos molt sagnants un d’ells és l’Aeroport de Corvera a Múrcia, impulsat per la comunitat autònoma governada pel PP, no ha entrat mai en funcionament, construït a 15 kilòmetres l’Aeroport de San Javier, aeroport públic i que forma part de la xarxa d’AENA, aquest darrer no costa ni un cèntim als murcians, recordem que els aeroports públics d’AENA, són autosuficients i es financen amb la seva activitat, aportant a més part del superàvit a la caixa pública. Aquest servei de xarxa permet que els aeroports amb beneficis mantenguin a la resta que no ho són, per tant l’aeroport de San Javier, és sostenible, no costa res als ciutadans i a més fa poc va rebre el premi del millor aeroport europeu amb menys de 2 milions de passatgers.

Idò bé als polítics del PP, se’ls va venir una brillant idea, construir més a prop de Múrcia capital u nou aeroport juntament amb la iniciativa privada però evidentment amb diners públics. L’Aeroport, que mai ha entrar en funcionament, ja acumula un deute de 200 milions, i la comunitat autònoma va rompre l’acord amb Sacyr per a la seva gestió, això va provocar la judicialització sobre la seva gestió que ja veurem com acaba. El PP de Múrcia, vol que AENA tanqui San Javier i es presenti al concurs per adjudicar l’explotació de Corvera, i mentre no es resol, diàriament, la Comunitat està pagant, només d’interessos 22.000 € diaris, el parlament autonòmic, després de les eleccions de 2015 va crear una comissió d’investigació.

San Javier és un aeroport utilitzat com a base militar, però també amb una zona civil, de fet, està preparat per rebre un tràfic de 3 milions de passatgers després de la construcció per part d’AENA, d’una segona pista, és a dir, actualment amb 1.096.980 passatgers està al 33% de la seva capacitat.

El nou ministre de Foment, ha donat llum verda a l’operació, o com a mínim s’està estudiant el tancament de San Javier i el trasllat a Corvera, és a dir, i la pregunta és clara què passarà amb els seus treballadors i quin cost pot tenir l’operació pel sector públic?, estem davant una nova operació de rescat de capital privat amb fons públics? per quin import? El passat 24 de febrer 500 persones es van concentrar a l’aeroport de San Javier per denunciar denunciar-ho, haurem d’estar pendents.

Un comentari a “La corruPPció a Múrcia… el cas de San Javier

  1. Amigo Ramón.
    Los despropósitos son tan grandes que hasta resulta, grande,y difícil de imaginar. Con el dinero de Aena es decir con el delas compañías aéreas pasajeros y sus actividades de servicios y comerciales se han hecho auténticas barbaridades como lo de San Javier construendo una segunda pista para uso militar,pero es tal negocio que resiste ya veremos en el sector público. Pero lo más gordo es lo del AVE tren alta velocidad convertido en cercanias y que tenemos que pagar hasta los de las islas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *