La diversitat afectivo-sexual no és un caprici

Les persones som organismes molt complexes, en diversos aspectes, i un d’ells és la sexualitat. Al nostre país s’han anat produint avenços i socialment i legalment la situació per als homosexuals és millor que a altres llocs. Així i tot, seguim molt endarrerits pel que fa al coneixement de la diversitat afectivo-sexual que tenen les persones.

Una persona pot néixer amb un cos, però sentir-se del sexe contrari. O pot sentir-se atret per persones del seu propi sexe sense que això sigui cap problema. També pot viure una sexualitat en la que pugui relacionar-se indistintament amb dones i amb homes, i tampoc suposa cap problema.

En altres casos, un desenvolupament dels òrgans sexuals diferent a l’habitual pot sigui més complex per a la persona entendre la seva pròpia sexualitat. Són els denominats intersexuals, i tenen exactament els mateixos drets que la resta d’homes i dones.

La sexualitat és un aspecte fonamental, personal, que hem de respectar absolutament. No tenim dret a obligar, condemnar o considerar pecaminós allò que cadascú viu a la seva manera. És un dret humà.

La ignorància i la por no són els millors instruments per avançar com a societat. És important que l’educació sexual i la difusió d’aquesta realitat que no es pot amagar sigui un dels objectius comuns per tal de veure com a normal allò que avui dia alguns veuen com un caprici.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *