La foto amable

L’obsessió per una foto amable o que tenen poques feines poden explicar el desplegament realitzat pel Govern per anunciar l’obertura dels jardins de Marivent a partir del mes que ve. La presidenta, el vicepresident i la consellera de Presidència, a més d’una gernació de convidats, compartiren el goig desfermat dels màxims representants de l’Executiu per haver culminat un punt, per lo vist fonamental, dels Acords pel canvi.

Al començament de la legislatura anterior, quan Bauzá ja recollia critiques molt dures pels retalls econòmics també anava obsessionat per una foto. Aleshores se la va fer amb un personatge un punt sinistre, un holandes de nom Ronald Ras, que oferí a un enlluernat president un projecte bestial d’intervenció als molls de Palma: gairebé 2.000 milions d’euros d’inversió i la creació de 50.000 llocs de feina. El govern Bauzá va arribar a dir que era un “projecte d’interès autonòmic”… fins que “La Gaceta Náutica” desvetllà que l’empresari era un poca-solta que a Murcia havia compromès una urbanització de 1.500 habitatges de luxe, n’havia fet 400, n’estaven ocupats una cinquantena i la resta s’esbucava a bocins.

Evidentment no hi ha punt de comparació, excepte en la necessitat de la foto. En el cas d’Armengol, quan la tempesta pels contractes del seu Govern amb l’assessor electoral de Més encara no s’esvaeix. A Marivent han trobat la imatge buscada, a més d’enviar el missatge no tan subliminal d’un govern d’esquerres fent amollar el mac en terra a la Casa Reial. La curiositat per poder visitar els jardins pels quals passegen les testes coronades està servida. Tot plegat, no deixa de tenir un cert aire provincià.

L’element diferencial, sens dubte, l’aporta la col·laboració de la Successió Miró en cedir dotze escultures de Joan Miró per guarnir els jardins. S’ha de donar per fet que es tracta d’una cessió altruista, sense haver d’afegir pressupost públic als més de 300.000 euros que ha costat la gran realització dels Acords pel canvi.
En definitiva, bé està i ja tenim una part de Marivent a l’abast de tothom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *