La ministra no és creïble

El rebombori organitzat per la ministra de Sanitat a compta del frustrat anunci d’increment del que han de pagar els pensionistes pels medicaments palesa, una vegada més, l’escassa credibilitat de la política. No debades els estudis del Centre d’Investigacions Sociològiques mantenen en un lloc destacat els polítics com a font de preocupació dels ciutadans.

L’episodi té un punt estrafolari: la ministra avisa públicament de l’augment de preu de les medicines per a jubilats i pensionistes. En qüestió d’hores l’onada d’indignació es fa de tal magnitud que es veu obligada a la rectificació, però amb la boca petita. Al temps que afirma que no és cert que el Govern tingui previst apujar el preu dels medicaments per als pensionistes, deixa la porta oberta a la revisió del pagament afegit “per als que més tenen”, remetent a un futur estudi dels experts la quantificació per trams d’ingressos. El que queda de la intervenció ministerial és que els pensionistes es poden anar preparant per a una altra destralada que s’afegirà a l’evident pèrdua de poder adquisitiu que suposa el fet que les pensions s’incrementin en un 0,25 per cent, mentre el cost de la vida, la inflació, s’enfila bastant més amunt.

És simptomàtic del grau de confiança que hi ha en la política el que es doni per bo que els medicaments seran més cars per aquests col·lectius i costi tant de creure el desmentit de la ministra de Sanitat. Lo cert i segur és que habitualment es comença d’aquesta manera: anunci, rectificació, passa com a globus sonda, i, finalment, és una realitat. No ha d’estranyar que ens posem en lo pitjor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *