La pigota borda del PSOE

Sembla que la tàctica de Pedro Sánchez d’acostar el seu discurs als postulats de Podemos pot oferir, a curt termini, resultats positius per als socialistes en termes d’erosió del suport electoral dels de Pablo Iglesias.

El problema d’aquest pla, que cada cop es fa més evident, és el seu curt recorregut en termes estratègics. Sánchez, com González o Zapatero, tard o prest aconseguirà arraconar els neocomunistes fins a deixar-los en la dimensió anecdòtica que correspon a la seva ideologia decimonònica i reaccionària, avui encara camuflada de defensora de la classe treballadora.

El ‘podemisme’, emperò, és sols la pigota borda del socialisme, i com a tal s’ha de tractar. I la mostra d’això la ofereixen els resultats dels sondejos duts a terme els darrers dies a les Illes Balears, on les opcions que creixen no són a dreta o esquerra, sinó en el centre polític, que presumiblement tendrà la clau de la governabilitat.

Tanmateix, la centralitat és la que dóna o lleva el poder. Per tant, un cop passades les primeres fases de l’epidèmia populista, i vençuda aquesta, convé que el PSOE recuperi el seu discurs socialdemòcrata moderat, el missatge capaç de seduir a l’electorat de centreesquerra, perquè sols així tornarà a governar algun dia sense dependre de pactes estrambòtics o d’aliances caníbals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *