La sinceritat democràtica de Podemos

La sinceritat democràtica de Podemos, en relació als expedients d’expulsió de la presidenta del Parlament i la diputada Montse Seijas, es posarà a prova la setmana que ve, en haver de votar els comptes públics de Balears. Fa uns dies, a la tertúlia televisiva nocturna de Canal 4, l’il·lustre Joan Huguet, amb el seny que el caracteritza, es demanava què passarà si les dues diputades díscoles voten amb la coalició de govern i donen el seu vist i plau als pressuposts del Govern per a l’any que ve.

D’entrada faran un descosit de considerables dimensions a l’estratègia de purga de la dissidència iniciada pel secretari general del partit, Alberto Jarabo, i els seus aparatchiks, perquè, evidentment, si no hi ha ruptura de la disciplina de vot, quines raons hi haurà per continuar amb el tràmit d’estigmatitzar les diputades? I aquí és precís fer un parèntesi per posar en qüestió la confiança que mostren els dirigents de Podemos envers els organismes de direcció del seu propi partit: en teoria, l’expulsió de Xelo Huertas i Montse Seijas és pendent encara de la decisió final del, alerta, Comité de Garantías Democráticas del partit, però Jarabo i els seus ja ho donen per fet i fins i tot negocien amb PSOE i Mes, espectadors gens innocents de la crisi que afecta a la presidència de la Càmera autonòmica, la substitució de Xelo Huertas al capdavant del Parlament.

Sense entrar en els detalls, Podemos ha jutjat les intencions de les dues parlamentàries i ha dictat condemna sense massa manies. Després de haver mostrat una preocupant falta de respecte al Parlament i, per extensió, als ciutadans que s’hi senten representats, només queda que, al final, també mostrin els peus.

Un comentari a “La sinceritat democràtica de Podemos

  1. Benvolgut Joan:
    Crec que hi ha un error de plantejament: Segons el que se pels mitjans de comunicació, l’expulsió de Xelo Huertas i Montse Seijas –si finalment es confirma- no serà per una o una altra votació dels pressupostos de la CAIB. El tema va d’un intent de condicionar un acord Govern – Podem sobre aquests pressupostos a un cas de “presumpte” nepotisme. A mi em sembla molt bé que els partits polítics siguin molt rigorosos en impedir intents i pràctiques de nepotisme i d’amiguisme. A parer meu, això junt amb altres coses, és fonamental per a la democratització de debò dels partits polítics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *