La temporada turística que ens arriba

Quasi estem a Setmana Santa, sinònim de l’inici per a la nova temporada turística. Però enguany a diferència d’altres anys, tot i no haver començat l’estiu, ja estem saturats d’informació entorn del món turístic: previsions de vols, xifres d’ocupació, Tour Operadors, habitatge vacacional, rent-a-cars, modernització de la planta hotelera, entre altres, són termes que des de fa mesos inunden les informacions i declaracions institucionals sobre la que segur serà la millor temporada turística, pel que fa a l’arribada de visitants a les nostres illes.

Davant aquest panorama i pel que respecta a la banda institucional, ens trobam una conselleria de Turisme totalment inoperativa i paralitzada, sense saber com reaccionar, enfront dels nous reptes que marca un mercat turístic cada vegada més ràpid i canviant.

Més de 90.000 vehicles circularan per les carreteres de Mallorca, sense tributar a la nostra comunitat. Vehicles que per no pagar no paguen ni l’impost de circulació, sí el que tots nosaltres paguem al nostre municipi. Les empreses de lloguer dels vehicles que saturen les nostres carreteres paguen l’impost a petits municipis d’altres indrets de l’Estat que mai no veuran un d’aquests cotxes. No és això un frau de llei? I tot plegat cobra un tint de surrealisme quan veiem que la patronal que agrupa la majoria de les empreses de Balears demanen una regulació que els permeti competir a totes en igualtat de condicions. La resposta de la conselleria?, paraules, paraules i més paraules, però cap fet.

L’allotjament vacacional és un producte turístic que fa uns anys el mercat ens ha portat a la nostra comunitat, però novament ens trobam amb l’immobilisme d’una conselleria que necessita quasi dos anys per posar un esborrany normatiu sobre la taula. Aquesta falta de previsió es manifesta de forma clara i llampant amb l’adopció de mesures precipitades i injustes com l’anunci fet per l’ajuntament de Palma prohibint el lloguer turístic al municipi quan està a punt de començar la temporada.

L’any 2016 varen passar per l’aeroport de Palma més de 26 milions de passatgers, enguany seran molts més i no, no es pensin que els majors increments es produiran a l’estiu, la nostra capacitat de càrrega poblacional no dóna per més, els majors increments es donaran els mesos d’abril, maig, juny, setembre i octubre, la qual cosa significa que el que vàrem viure els mesos de juliol i agost es traslladaran a la resta de mesos.

Donem gràcies a la conselleria de Turisme i preparem-nos pel que ens arriba!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *