Legítima però equivocada

Seran uns mesos calents, adverteixen des de les patronals del sector del taxi, que ja estan estudiant quines mesures de protesta porten endavant per tractar d’evitar que el Govern posi en marxa una sèrie de línies d’autobús entre l’aeroport de Palma i les principals zones turístiques de Mallorca. De fet, no es descarten aturades del servei que podrien coincidir amb un dels moments amb més turistes fora de la temporada alta com és Pasqua.

La conselleria de Mobilitat està treballant amb l’objectiu que aquestes cinc línies puguin entrar en funcionament durant el proper mes de maig, coincidint amb l’inici de la major activitat del sector. Aquesta mesura s’inclou dins un pla de transport per carretera més ampli (renovació de flota, més oferta…) que pretén incrementar la xifra d’usuaris del transport interurbà un 25% d’aquí al 2028, fins a arribar als 11 milions de passatgers.

Com és lògic, els taxistes tenen tot el dret del món a mostrar la seva disconformitat amb les intencions de l’exectiu i defensar de manera que considerin més convenient la seva parcela d’actuació (sempre dins de la legalitat, és obvi), però crec que aquí manca una visió més global de la situació del transport públic i dels beneficis, tant de servei com mediambientals, que podria suposar un bon funcionament de les noves línies. I, és una opinió personal, sense que corrin risc les 3.000 famílies que viuen del taxi actualment. Potser el pastís no és tan gran com alguns ens volen fer creure, però crec que és suficient perquè puguin conviure ambdós tipus de transport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *