Les darreres novetats amb AENA no són bones

Hi hagut darrerament notícies que passen sense tenir molt interés en els grans medis de comunicació però poden tenir una influència molt gran en la nostra comunitat autònoma. El Govern fa setmanes es va pronunciar preocupat per una possible ampliació de la privatització d’AENA, del 49 fins el 60 % poc després fruit de reunions amb el govern de Canàries van difondre la posició comuna per demanar baixada de tasses i augmentar el descompte de resident. El 18 de gener en comparaixença parlamentària el Ministre de Foment va dir que de moment no tenia previst augmentar la privatització… però pocs dies després, a principis de febrer part de la premsa econòmica anunciava que les presions dels inversors sobre el Govern no fean més que augmentar. És normal, només en el primer any de la privatització, les accions s’han revaloritzat un 70%, passant dels 8.700 als 14.700 milions d’euros el valor de l’empresa, ho podriem dir d’una altra manera, l’Estat va deixar d’ingressar uns 3.000 milions d’euros, mentres els fons sobirans d’Abui Dabi, Singapur o Noruega i fons privats com BlackRock, Canadian Pension Plan Investment Board i Macquaire l’especulador George Soros i sobre tot TCI, l’accionista privat més gran, estan famolencs de més beneficis. El negoci no té cor.

Certament el PP no té majoria absoluta i una ampliació del 49 al 60% no és fàcil, però la insistència dels inversors i les seves presions seran fortes.
AENA, una empresa solvent, i amb forts beneficis, des del 2013 fins els 2015 va generar 2026’7 milons d’euros nets i 5.583 milions d’euros bruts, tot un capital, encara no hi ha resultats definitius de 2016, però es calcula que seran al voltant d’uns 1.100 milions d’euros nets. Els seus treballadors tenen el seu sou congelat des del 2010 amb una insultant puja d’un 1% l’any passat i després de l’ERO de 2012 i l’augment constant de tràfic i operacions, el personal comença a estar molt saturat i resulta insuficient, també les inversions que han baixat de manera considerable fins a situacions alarmants, desconegudes pels usuaris i que són d’escàndol, l’altre dia un tècnic de manteniment d’una central elèctrica em comentava que portaven eines en una capsa de cartró, no hi ha presupost per una caixa d’eines nova.

Aquesta realitat amenaça tots els interessos dels ciutadans. Augmentar la privatització només feria perdre el control públics de l’empresa posada en mans dels interessos dels inversors privats pot significar un nou desastre pels interessos dels ciutadans i l’economia social i sostenible. Els aeoroports tenen per les illes un valor estratègic i en aquests moments la societat illenca hauria d’estar més preocupada per aturar qualsevol intent d’ampliació de la privatització d’AENA més que per una “cogestió” o “baixada de tasses” que al cap i a la fí amb la privatització de la majoria del capital suposarien fites impossibles.

La mateixa setmana en que el Govern va aprovar el DORA, AENA, una empresa encara pública en la seva majoria, entrava a formar part de la CEOE, que té com a primera finalitat fomentar i defensar el sistema d’iniciativa privada, l’economía de mercat, i la lliure empresa… tota una declaració de principis dels actuals gestors d’AENA i del Ministeri de Foment, que per cert està en negociacions per tancar San Javier i adquirir el ruinós aeroport de Corvera, però açò dóna per un article un altre dia.

Un altra fet vergonyós és l’empitjormanet de les condicions laborals de les subcontrates i consecionàries que donen serveis de neteja, restauració, seguretat o handling en els aeroports, podem recordar la recent mobilització a l’aeroport de Menorca, però també les denuncies de varis treballadors als aeroports d’Eïvissa i Son Sant Joan durant el 2016, i res fa pensar que AENA rectifiqui o pensi introduir clausules socials en els plecs que periodicament publica per assignar diferents serveis.

En definitiva mentre semble que el tema de les tasses és el més important, es van donant passes cap a la possible ampliació de la privatització d’AENA amb unes conseqüències desastroses per l’interès públic, perquè recordem-ho, no tenen els mateixos objectius.

Un comentari a “Les darreres novetats amb AENA no són bones

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *