Les semblances d’en Matutes i Ryanair

Aquests dies a Eivissa podem escoltar a les emissores de ràdio i llegir a la premsa propaganda del projecte del Grupo Matutes “Plan de Excelencia Eivissa” que pretén omplir una zona llindant al Parc Natural de ses Salines amb moltes tones de formigó.

La propaganda exalta la gran inversió que suposarà, la gran quantitat de llocs de feina que es crearan, la magnífica oferta de lleure que s’obrirà… en fi, el que solen dir els que promouen projectes. Propaganda que suposa una despesa ingent en medis de comunicació famèlics d’anunciants i que sembla que apaivaga les crítiques socials i polítiques, fins i tot dels propis redactors dels mitjans.

Se’ns parla també d’una enquesta feta per la pròpia empresa Matutes que explica el gran recolzament popular al seu projecte, sense mostrar la fitxa tècnica ni qui l’ha feta i que m’ha fet recordar avui les estadístiques de puntualitat de Ryanair escampades a ritme de corneta mentre mires el rellotge i veus que arribes vint minuts tard.

El que m’ha sorprès de debò és que sembla propaganda electoral d’un partit, fins i tot sona com a publicitat d’una institució pública que vulgui convèncer els seus vesins de les bondats d’una obra pública: em fa la impressió que el Grupo Matutes, n’Abel Matutes ha fet una passa endavant en el seu control de la dreta eivissenca i ara directament els ha suplantat, actua i es comporta som si fos ell qui estàs al Consell d’Eivissa i a l’Ajuntament de Sant Josep.

Promet riquesa, llocs de feina pels aturats, com si la societat pitiusa no el conegués i no sabés de la seva trajectòria exprimint a Eivissa i als eivissencs en benefici propi.

N’Abel Matutes ara ja fa promeses electorals, com si no sabéssim com compleix el Partit Popular les promeses per aquestes terres.

2 comentaris a “Les semblances d’en Matutes i Ryanair

  1. Molt bo Santi. I a més, s’assemblen en una altra cosa: tant Ryanair com GMatutes parlen de tu a tu a les institucions i els volen forçar a fer-los lleis a mesura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *