L’estratègia de la por i les mesures de seguretat als aeroports

La por ha estat utilitzada al llarg de la història per aplicar mesures que acaben retallant llibertats, oprimint pobles. La utilitzen en major o menor grau els governs repressors, la “llei mordassa” recentment aprovada n’és un exemple, i també la utilitzen les diferents religions. Quants desbarats s’han arribat a fer al llarg de la història i es continuen fent en nom de Déu o d’Alà.
Comprovem també dia a dia que hi han forces terroristes que de qualque manera donen justificació a l’aplicació de la estratègia de la por. Al nostre país, abans eren ETA o el GRAPO i ara són els gihadistes radicals.

Val tota aquesta introducció arrel de les mesures que des de el dia primer de març s’apliquen als aeroports, mesures de seguretat ens diuen, les quals als illencs, als que no ens han demanat opinió, no ens queda més remei que utilitzar si volem sortir de les nostres Illes. Sense qüestionar aquestes actuacions, que per un altre costat podrien ser qüestionables, em venen al cap un caramull de dubtes. S’aplicaran també totes aquestes mesures per agafar un tren? I per entrar a una gran superfície comercial o uns grans magatzems? I a un hotel?. La resposta sembla que hauria de ser afirmativa, ja que tant un com l’altre han patit els pitjors atemptats terroristes en el nostre país i a priori semblen llocs molt vulnerables. Com que crec que la resposta és negativa encara em venen més dubtes al cap, perquè sembla que no són només arguments de seguretat els que justifiquen totes aquestes accions, si no una vegada més arguments de control, arguments repressors i arguments econòmics (per beneficiar a uns pocs, com sempre).

Està clar que tots volem viatjar el més segurs possible, però ja he comentat abans els dubtes que totes aquestes mesures ens aportin més seguretat. En canvi, tinc la certesa de que són una autèntica molèstia per a totes les persones que necessitem sí o sí viatjar amb avió. Els Illencs no tenim mes remei que utilitzar aquest medi de transport i crec que puc afirmar que ja estem bastant farts de totes les mesures que es van aplicant per part d’aquest Govern i que ens generen molèsties. Primer va ser la obligatorietat de portar el certificat de residència, que encara ara es fa necessari; els Illencs semblem delinqüents aportant papers però en canvi no gaudim de ni una sola de les múltiples ofertes que tenen els residents a la península en matèria de trens, carreteres… i sense aportar cap document.

Després va venir el tenir que entrar el cotxe a l’aparcament de l’aeroport quan vas a rebre a qualcú, de manera gratuïta la primera hora ens varen explicar, però això només va durar uns mesos perquè ara ja has de pagar per curta que sigui la teva estància.

En tercer lloc els preus de l’aparcament d’Aena, impressionants. El que passa és que els que vivim a la part forana no ens queda més remei que deixar el nostre cotxe a l’aeroport perquè el transport públic en el nostre cas es quasi impossible. Menys mal que han sortit empreses externes de custòdia de cotxes que pal•lien el problema, tot i que no hauria de ser aquesta la solució.

Per si tot això no fos suficient es va publicar recentment que AENA establirà una coa específica per poder passar els controls de forma ràpida, això sí, pagant, per descomptat.

I si qualque possibilitat teníem de frenar tot això amb una gestió dels nostres aeroports descentralitzada a la Comunitat Autònoma, el Govern del PP ja s’ha encarregat d’eliminar-la amb la privatització d’AENA, és a dir s’ha privatitzat una empresa rentable.

Crec que ja comença ser hora de dir prou, de reivindicar els nostres drets per ser illencs que no s’acaben en un certificat de residència i ara que venen eleccions votar en conseqüència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *