¡MOLTES GRÀCIES A TOTS I TOTES!

Diuen que tot el que comença, acaba. El 2 de maig de 2.012. fa 5 anys un mes i nou dies, la Fundació Gadeso i un grup de persones inquietes vam posar en marxa una iniciativa que anomenem El Periscopi.

L’objectiu era (i ha estat fins avui) clar. Segons  es deia el dia de la seva inauguració vol ser “Una web d’anàlisi crítica, que ofereix una mirada diferent a l’actualitat de cada dia; una pàgina plural que fomenta el debat i que obre nous espais d’opinió; un punt de trobada de persones d’arreu de les illes i dels més diversos àmbits professionals i ideologies, que ens ofereixen les seves reflexions sobre la nostra realitat més propera; en definitiva, un petit instrument per aconseguir una societat civil més forta i articulada

Fins al dia d’avui han col·laborat 175 persones de diverses ideologies, professions, segments socials…, 40 de les quals ho han fet setmanalment. La iniciativa ha estat un èxit de difusió segons  el control OJD.

Avui, 12 de juny de 2.017,  ens veiem obligats a concloure aquesta bella aventura. La raó és clara: la inviabilitat econòmica de mantenir les seves despeses  tot i que cap col·laborador no va percebre cap prestació econòmica. No hem estat capaços de trobat cap col-laboració, ni pública ni empresarial ni privada, en el seu finançament. En 2.015 es va posar en marxa un crowdfunding amb un gran èxit de participació i un muntant de 15.000 euros que va possibilitar donar vida al Periscopi durant mesos, però no vàrem ser capaços de garantir un finançament estable. La Fundacio Gadeso es va fer càrrec de les seves despeses de manteniment (servidor, certificat OJD, Simultanews, Softline…) així com dels treballs necessaris de l’editor (editorial i article diari, disseny del web diària, remissió als subscriptors, gestió i relacions amb els col·laboradors….)

Comprenc la vostra (i la meva) desil·lusió i possible cabreig. Com a President de la Fundació Gadeso us dono les gràcies, a col·laboradors i subscriptors, per la vostra dedicació i fidelitat al projecte de El Periscopi i als seus 1985 dies de vida. La Fundació Gadeso seguirà “viva i cuejant” però amb cert ralentí a causa de les repercussions financeres del tancament de El Periscopi. Seguirem comptant amb vosaltres per a altres possibles noves iniciatives.

Una molt forta abraçada

Antoni Tarabini

President Fundació Gadeso

Telèfon contacte: 629790353

Correu electrònic: tarabini@gadeso.org

www.gadeso.org

29 comentaris a “¡MOLTES GRÀCIES A TOTS I TOTES!

 1. Gracies per tot, Toni i Gadeso, és una llàstima… una abraçada forta d’un amic… disposat sempre a col·laborar…
  Paco Obrador

 2. Me sap molt de greu.
  Mancarà un espai més de reflexió sobre la realitat que no sigui un “dia a dia”, “últimes notícies”
  Gràcies per tot.

 3. És una pena. Si haguéssiu estat de la Fundació Francisco Franco, tindrieu ajudes financeres i doblers a vessar. Tot plegat, el que passa a aquesta terra nostra és una vergonya. Gràcies pels 1985 dies. Us mereixieu un altre final. Comptau, com a mínim, amb la meva consideració i estima.

 4. Una llàstima, i tant!

  Gràcies en tot cas per haver-me deixat guaitar per aquest Periscopi i dir la meva durant tot aquest temps. Confiï que serà una immersió temporal, segur que trobarem nous canals per expressar-nos des de la pluralitat i el respecte per tal de construir el millor dels móns possibles.

  Enhorabona per la feina feta i endavant, no defalliu!!

 5. El periscopi s´abaixa pero el submari pot continuar actiu…dins la Fundació Gadeso
  Heu fet una bona feina de critica democrática i raonada. Gracies

 6. Gràcies a tu! La persona més inquieta social, política, ètica i personalment que he tingut el plaer de conèixer. I gràcies a tot l’equip del Periscopi per transmetre cada dia aquesta inquietud. Us trobarem a faltar, però podeu estar segurs que la vostra inquietud seguirà viva.
  Gràcies!

 7. Com a traballador de l’informació, em sap molt greu que es tanqui qualsevol sia el mitja de comunicación que es tanqui i més el Periscopi. Entre altres motius per que moltes veus escrites es podrán expresar. Clar els comentais sempre incomoden a uns i als altres. Toni enhorabona ja tornarás a sortir per un latre forat comunicatiu. Un abraç i enhorabona per la feina fete nigu la pot borrar.

 8. Mil gracias Toni por todos tus desvelos. Hemos disfrutado leyendo muchos de los artículos que se publicaban aquí. En fin.
  Un afectuoso abrazo,

 9. Doncs és una llàstima. Moltes felicitats per la feina feta aquests anys i a seguir endavant amb nous projectes.

 10. Un plaer haver compartit un important tram de la travessia. Moltes gràcies pel vostre esforç.

 11. lástima que la sociedad civil no sea capaz de defender proyectos tan altruistas y necesarios com Gadeso. MI reconocimiento a vuestra labor…que deberá ser continuada…por el bien de nuestra sociedad…

 12. Apoyo todos los comentarios..creo que era un foro que aunque TONI DIGA que es de encuentro de diferentes ideologias creo que era un foro de personas con el mismo objetivo..aportar y compartir en beneficio del ciudadano ese ser al que muchos mencionan pero pocos cuidan…

 13. Una auténtica pena! Cada vez que cierra un medio de comunicación y debate honesto e independiente, perdemos un poco más de nuestra maltrecha democracia. Gracias a Toni Tarabini y a todos los colaboradores de El Periscopi.

 14. Muchas gracias Toni y Andreu, por todo vuestro
  esfuerzo diario, por toda la información, la
  opinión y el debate, por permitirme escribir en El Periscopi y compartir vuestra ilusión. Gracias por el gran trabajo que habéis hecho desde la fundación Gadeso.
  Un abrazo!

 15. Segurament en mouràs qualsevol altre. Ets incombustible, inaturable, combatent, productiu. És una sort haver-te conegut (per cert, ja fa 52 anys!) i una deferència poder haver col·laborat amb El Periscopi.

 16. Moltes gràcies Toni per tots aquets anys. Personalment ho trobaré a faltar .
  Una abraçada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *