Notes d’actualitat

La ultradreta se’n va de la Conferència Episcopal?

 

Ens arriben bones notícies – a la fi!- de la jerarquia catòlica espanyola: en Rouco se’n va !. La personificació de la ultradreta deixa pas a un model més moderat – diuen. Arribarà per les nostres contrades l’esperit renovador i aperturista del Papa Francesc? En tenc seriosos dubtes.

 

Per cert, parlant de bisbes, m’ha molestat molt l’actitud censora del bisbe de Mallorca intentant que na Teresa Forcades, monja benedictina famosa per parlar clar, no vengués a l’illa a fer dues xerrades.

 

Vergonyosa manipulació del 11 M

Aquests dies hem pogut recordar l’atemptat yihadista del 11-M de fa deu anys. Estic molt sorprès de veure que cap responsable polític de l’època: Aznar,Acebes,…encara no ha demanat perdó a la societat i a les víctimes per la utilització política de l’atemptat.

 

Tampoc he pogut escoltar ni llegir cap disculpa dels portaveus mediàtics que varen intoxicar, mentir i manipular fins extrems inaudits. La COPE i El Mundo, entre d’altres, han seguit en la seva línea habitual de negar la veritat i insistir en les teories conspiranoiques.

 

No tenen vergonya.

 

Constel·lació de partits europees: EQUO-Podemos-IU

 

Ja falta poc per a les eleccions europees i totes les opcions polítiques ja estan començant a moure fitxa. Dins el món de l’esquerra sembla que el ventall d’opcions serà aquesta vegada, encara més ample que en altres eleccions.

 

Izquierda Unida no ha estat capaç, una vegada més, de reunir al seu voltant totes les alternatives d’esquerra transformadora i ecologista. EQUO i PODEMOS, entre d’altres, sembla que aniran pel seu vent fent competència directa a IU. Hi ha que dir que la coalició liderada per Cayo Lara no engresca gaire presentant per tercera vegada a una vella glòria del PCE. Sembla que les rígides estructures postcomunistes no son capaces de recollir els anhels, aspiracions i missatges de la revolució democràtica que representa el 15M.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *