Ofenses

Un jove de 23 anys de Jaén s’haurà d’asseure a la banqueta dels acusats per haver fet un fotomuntatge amb el seu rostre i la imatge del Cristo Despojado i haver-la pujat al seu compte d’Instagram. La Germandat de l’Amargura de Jaén ho va denunciar i ara, atenció, la Fiscalia li imputa un delicte contra els sentiments religiosos i li demana una multa de 2.160 euros i una responsabilitat civil subsidiària de 180 dies de privació de llibertat en cas d’impagament. En concret, el Ministeri Públic qualifica de “escarni” la fotografia i creu que el muntatge, que va causar “indignació” a la Germandat de Jaén, es va fer amb “manifest menyspreu i mofa cap la confraria i amb el propòsit d’ofendre els sentiments religiosos dels seus membres».

La veritat, i sense entrar en el fons de la qüestió (ofensa als sentiments religiosos en una societat democràtica del segle XXI?) em resulta sorprenent que alguns es pugui ofendre per aquesta fotografia i en canvi callin davant l’evident deixadesa de responsabilitat amb els fills quan veuen passar infants d’uè de braç en braç enmig d’una multitud embogida perquè toquin la falda d’una estàtua. I aquí, no hi actua, la Fiscalia? És normal que uns pares permetin una vulneració tan flagrant dels drets del menor amb l’excusa de «es que es lo más grande»?

Segurament el jucidi contra el jove de Jaén acabi en no-res, però mentre la justícia es dediqui a perseguir muntatges fotogràfics, humor negre o presentadors de televisió que critiquen el Valle de los Caídos, no podrem afirmar rotundament que vivim en una democràcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *