Per favor…

Vivim en un país on s’han «segrestat» revistes per dibuixar els monarques mantenint relacions sexuals però que s’omple la boca dient «je suis Charlie», que condemna a persones per fer humor sobre atemptats d’ETA però que atorga subvencions a entitats que enalteixen la figura del dictador Franco o que considera que uns titellaires fan apologia del terrorisme quan mostren un simple cartell en una representació però que accepta que un alt càrrec polític afirmi que hi ha persones que només se’n recorden del seu pare mort quan hi ha subvencions.

Però més enllà de la hipocresia, les dobles vares i les contradiccions, hem arribat a un absurd que, si no fos símptoma d’una preocupant malaltia, faria riure. La darrera que he llegit: l’Audiència Provincial de Madrid ha admès a tràmit una denúncia presentada per l’Associació per a la Defensa de la Valle de los Caídos contra el Gran Wyoming i Dani Mateo, per un suposat delicte contra els sentiments religiosos. Aquí podeu veure les greus ofenses que va llançar l’humorista català i que segons alguns té l’entitat suficient per inicia un procediment penal.

De veres tenim una justícia (per no parlar dels anacronismes del codi penal) tan desenfeinada i avorrida? De veres hem de perdre temps i recursos en estudiar si s’han ofès els sentiments religiosos d’algú, en condemnar cantants o tuitaires o en perseguir suposats enaltidors del terrorisme? De veres hem arribat a un punt d’inflexió on ja no es podran fer acudits (quants n’hi ha, que ofenen a un determinat col·lectiu?), cantar cançons (que si no fos pel rebombori creat no escoltaria ni el pare de l’artista) o, perquè no em digueu que només defens a una part, deixar que autobusos amb penis i vulves circulin pel nostres carrers? Per favor…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *