Per la igualtat (també salarial)

Demà, 22 de febrer, se celebra el Dia de la Igualtat Salarial entre homes i dones i, amb la prudència que suposa no disposar de xifres actualitzades (però també amb la quasi total certesa que la situació no ha millorat durant aquests anys), el titular és clar: el gènere és un factor de desigualtat en el món laboral, i la bretxa salarial s’ha incrementat durant la crisi socioeconòmica. El 2012, darrer any amb dades disponibles, la diferència en el salari mitjà brut anual de les dones respecte dels homes se situa fregant el 24%.

Això vol dir, segons l’informe d’UGT publicat amb motiu d’aquest dia, que una dona hauria de treballar quatre mesos més cada any per poder-se equiparar als seus col·legues masculins. O encara més gràficament: si consideram una vida laboral de 35 anys per als homes, la les dones, per assolir el mateix nivell salarial, hauria de ser de 46 anys i mig.

Si sumam les desigualtats que es produeixen en l’ocupació i les traduïm en termes econòmics, obtindrem que la bretxa salarial comptabilitzada en euros gairebé va arribar als 28.000 milions d’euros. Tot això deixant al marge el que suposaria en euros el treball no retribuït que s’exerceix dins l’àmbit familiar (cura de menors, de persones dependents, tasques…), majoritàriament responsabilitat de les dones.

Com conclou l’esmentat informe, corregir la bretxa salarial, suposaria, no només un acte de justícia en atorgar a les dones els drets que ja tenen reconeguts en la llei i que en la pràctica no es compleixen, a més seria un actor de dinamització i eficiència econòmica del nostre país. Que les dones percebin els salaris que els corresponen, augmentaria el seu poder econòmic, dinamitzarien el consum i es generaria ocupació. Per això, és imprescindible i urgent prendre decisions que eliminin la discriminació salarial, com a reconeixement del dret fonamental a la igualtat entre dones i homes, per evitar l’empobriment de les dones treballadores i per impulsar la recuperació econòmica del nostre país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *