Per què es presenta Gent per Eivissa a les eleccions

Fa dos mesos que Gent per Eivissa (GxE) va decidir que presentaria llistes pròpies al Consell i al Parlament a les pròximes eleccions del 24 de maig. Ho va fer després d’intensos contactes amb altres grups polítics per explorar les possibilitats de fer una plataforma sobirana i centrada en empoderar els ciutadans d’Eivissa sobre el futur i el destí de la nostra illa.

GxE es va crear l’any 2011 per posar en pràctica unes idees que no estaven adequadament representades per cap partit, per treballar amb eficàcia en la defensa dels interessos d’Eivissa, la seua cultura i el seu paisatge. Un insularisme no és només (tot i que sigui un objectiu prioritari) denunciar i corregir la discriminació secular que patim els ciutadans d’aquesta illa, víctimes del doble centralisme de Palma i Madrid.

Tal i com l’entén GxE, l’insularisme és bàsicament estimar i defensar Eivissa i això entenem que té quatre eixos bàsics:

– Primer, mirar per la gent, que els que vivim a Eivissa tot l’any siguem ciutadans de primera, amb tots els serveis i recursos que ens pertoquen. I que l’activitat econòmica generi benestar per a tothom. És una qüestió d’equitat.

– Segon, manar a ca nostra. Més poder de decisió de les nostres institucions i menys dependència de Palma i Madrid. Volem reforçar el Consell d’Eivissa i retallar dràsticament el Govern Balear.

– Tercer, reivindicar la nostra cultura i el nostre patrimoni: podem ser una terra d’acollida i oberta al món sense renunciar a les nostres arrels, podem ser una illa moderna sense esborrar el passat.

– Quart, conservar el nostre paisatge. Eivissa és coneguda arreu del món per la seua bellesa natural i paisatgística. Conservar-la és assegurar el futur.

En resum, lluitar contra la doble discriminació dels eivissencs, ser amos de ca nostra i conservar allò més valuós i que més ens agrada d’aquesta illa: biodiversitat i cultura, com diu el títol d’Eivissa Patrimoni de la Humanitat.

S’ha dit i repetit que en les pròximes eleccions tant l’esquerra com la dreta estaran més dividides que mai. I a pesar de tot, vàrem arribar a la conclusió que en unes eleccions decisives per als pròxims anys no hi hauria cap opció que pogués representar l’insularisme tal i com l’entén Gent per Eivissa.

És evident que hi haurà més candidatures que defensaran amb credibilitat un o més d’un dels quatre eixos que són prioritaris per Gent per Eivissa, però sorprenentment ens hem quedat sols defensant-los a tots. Esperem que ben acompanyats per molta gent d’Eivissa.

L’aposta de Gent per Eivissa ja s’ha posat en pràctica amb èxit. Gent per Formentera ha guanyat totes les eleccions a les que s’ha presentat i de moment no pareix que la seua hegemonia estigui amenaçada. Amb tota la humilitat del món, ens agradaria “importar” el seu model d’èxit a Eivissa.

Pareix que alguns que en d’altres èpoques es reivindicaven insularistes ara han preferit apostar per pujar-se al carro i ser els referents de noves dinàmiques polítiques mediàtiques. En canvi, des de GxE no aspiram a canviar el món, ens conformam en què no ens canviïn més ca nostra.

Constatam que s’ha acabat l’època de les majories absolutes. Pensam que ara entram en un període de minories decisives. Un diputat o un conseller de GxE tendrà molta més capacitat de decisió si té les mans lliures i no està vinculat amb cap altra força política d’àmbit estatal o balear.

Nosaltres volem parlar d’Eivissa, que és el que està en joc. Les grans marques, les que surten per la tele, no resoldran els nostres problemes locals. No s’han resolt amb majories absolutes de dretes ni d’esquerres. Per això ara és l’hora de fer-nos un lloc al Consell i al Parlament per defensar un programa global i radicalment pensat des d’Eivissa, per Eivissa, i en benefici de la gent que viu aquí tot l’any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *