Perles quotidianes

El focus. Fa no gaire, llegia uns consells d’un mestre budista per viure millor. Una part dels seus ensenyaments anava dirigida a com minimitzar la negativitat que ens rodeja. Cada dia, dedica uns minuts a trobar coses positives que t’han passat, deia el savi. Es tracta, per tant, de dirigir la nostra atenció cap a on més ens convingui. Després d’aquesta setmana de plasma, pasta, plastes i pasma us deixo aquí la setmana enfocada d’una altra manera.

Dilluns. Veig molt poc la tele, la veritat. Fa uns mesos que uns amics em varen dir que no volien sortir al cine els diumenges perquè els agradava veure ’Salvados’. Reconec que, llavors, no tenia ni idea quin programa era aquest. Arran d’això, vaig començar a veure el programa de Jordi Évole i, sí, em va enganxar. Ara sóc jo la que no surto els diumenges. Aquest dilluns llegia que el programa del dia anterior dedicat a l’educació havia estat el més vist de tots el que s’havien fet fins el moment i, el que és més important, el que havia aconseguit una major quota de pantalla de totes les cadenes. Hi haurà qui ho consideri anecdòtic. A mi em sembla una anècdota esperançadora.

Dimarts. A una persona de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques d’Eivissa li havia arribat la comunicació de la pròxima subhasta de la seva vivenda. Ella havia anat unes quantes vegades al banc i no li havien fet ni cas. Gent de la PAH li va acompanyar a la sucursal per demanar la suspensió d’aquest procés i obrir una negociació al respecte. El dimarts hem sabut que les seves peticions han estat ateses.

Dimecres. Les xarxes socials han fet córrer com la pólvora la intervenció de n’Ada Colau a la Comissió d’Economia com a portaveu de la xarxa de Plataformes d’Afectats per les Hipoteques de tot l’Estat Espanyol. Amb el regust de la notícia del dia anterior, me’n vaig emocionar escoltant-la donar una lliçó d’ètica, solidaritat, lluita i consciència social. Deia n’Ada que li havia tremolat la veu. Més bé diria que els què estaven tremolant eren altres; molts estaven dins la comissió i molts d’altres, fora.

Dijous. El quart dia de la setmana, es presentava als mitjans de comunicació una iniciativa, les primeres passes de la qual vaig esmentar fa un parells d’articles. Ara és una realitat. S’ha format a Eivissa un grup d’acompanyament sanitari promogut per la Plataforma per la Convivència i Metges del Món de les Illes Balears. La nostra illa se suma així a una experiència que ja està en marxa a Mallorca i altres llocs de l’Estat Espanyol com a conseqüència de la promulgació del Real Decret 16/2012 que ha restringit els drets sanitaris de moltes persones a les que els uneix la seva vulnerabilitat social. Dinou voluntàries/s disposades a ajudar a gent que vegi vulnerats els seus drets a la salut, a formar i informar al personal dels centres de salut i Hospital i a denunciar tot allò que sigui denunciable. En deu dies d’existència del grup, 3 acompanyaments fets i amb resultats positius.

Avui és divendres, ahir per a tu, lector/a. Son les 10 del matí i estic escrivint aquestes línies. Encara no la puc contar però, de segur, que al llarg del dia, trobaré alguna d’aquestes perles quotidianes que em permeten veure que la vida és més i diferent del que surt als mitjans de comunicació. Perles quotidianes que, a més a més, em fan creure que, com va dir la diputada Mònica Oltra a Eivissa, “ells tenen molt de poder, però nosaltres som més”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *