Podemos a les Illes Balears

Tinc amics que formen part de PODEMOS a Mallorca. No són dels més radicals, més aviat de les opinions més properes a Errejón, amb un talant més assenyat, amb el seu propi criteri, sense aplicar les “purgues” que són tan habituals en aquest Partit, especialment aquí a les Balears.

He gaudit d’una estona de conversa amb un d’ells i m’ha agradat, doncs m’ha assegurat que la majoria de les basses de PODEMOS a les nostres Illes estan preocupades i enfadades, ¡molt enfadades!, amb Alberto Jarabo pel “full de ruta” del Secretari General.

El motiu del malestar dels afiliats i simpatitzants de PODEMOS és per les maneres que té de fer política Alberto Jarabo, poc clares i poc transparents. Jo estava convençut que tenia als seus socis del Pacte en un xantatge permanent, especialment quan es va atrevir a imposar a “Balti” Picornell com a President del Parlament, sota l’amenaça de trencament del Pacte.

Sembla ser que tot aquest espectacle és política ficció, comèdia, que com diuen en castellà “no es tan fiero el león como lo pintan”. El duet Camargo-Jarabo estan en mans del Pacte i no a l’inrevés, com s’esforcen en aparentar. Laura Camargo ocupa una plaça de interina a la UIB, on dóna classes de lingüística, i per aquest motiu ocupar la Presidència del Parlament li podria causar problemes per mantenir aquest lloc de feina quan acabi el seu pas per la política. Per tant, no convé allargar més el braç que la màniga, sembla raonable. En qualsevol cas, primer jo i després el Partit.

En Alberto Jarabo, com sabeu, té una empresa de producció d’audiovisuals, d’una manera formal o no, però la controla. Probablement té projectes de cara a un futur per aquesta productora, i està clar qui li pot ajudar, el Govern que ell suposadament controla, per tant, com li diu el pacient al dentista “no nos haremos daño, verdad?”. Si en Jarabo interpreta bé aquesta opereta mediàtica i no desafina massa, pot tenir premi.

En definitiva, no és PODEMOS qui controla el Pacte, més aviat el PSIB-PSOE i MÉS, representats per la President i el Vicepresident del Govern de les Illes Balears, els que el controlen. Els afiliats i seguidors de PODEMOS estan al corrent d’aquesta situació mes pròpia de una bestreta que d’un Pacte de Govern i, com és natural, no hi estan conformes. Volen una política d’esquerres i progressista però seriosa, sense aprofitaments personals. Tenim dos anys per comprovar-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *