Podemos… o no?

Diverses persones varen denunciar davant el comitè de garanties una vulneració de drets d’afiliats, incompliment d’estatuts, expulsions injustificades i increment artificial de censos per manipular els resultats. Segons explicava l’emissora Onda Cero, queda palesa la manipulació electoral de primàries i regionals de la formació per aconseguir que determinats candidats fossin elegits en detriment d’altres que no agradaven tant a la direcció del partit.

A més, els militants crítics amb la direcció del partit asseguren que la discrepància surt ben cara, i no són pocs els companys que no estan d’acord amb determinades decisions de la cúpula que estan en el punt de mira o que directament han estat expulsats de manera injustificada, simplement perquè molestaven i feien perillar el missatge d’unitat.

Per altra banda, el líder de la formació ha impulsat una modificació dels estatuts perquè, a partir d’ara, sigui motiu d’infracció disciplinària “molt greu” amb possible resultat de “expulsió”, a més de “les manifestacions que menyscaben el bon nom del partit”, “la creació o participació en corrents d’opinió que siguin contràries als interessos del Partit en el seu conjunt”. A l’espera de comprovar qui decidirà sobre aquesta interpretable qüestió, resulta curiós com una persona que fa just dos anys defensava, en nom de la regeneració democràtica, que “és necessari permetre el sorgiment dels corrents ideològics diferents i divergents dins el si dels partits que revitalitzin el debat democràtic i que enriqueixin aquest amb nous arguments, abandonant d’aquesta manera els partits de discurs i pensaments únic” apliqui ara l’ordeno y mando vertical per impedir que hi hagi “afiliacions massives” poc abans dels processos de primàries o infiltrats que l’únic que busquen és controlar les agrupacions i “distorsionar la voluntat dels militants”. En definitiva, garantir que el que diu la direcció va a missa.

Ara, tots aquells que heu pensat en Podemos i l’estalinisme irredent d’en Pablo Iglesias, tornau a llegir l’article, sabent que parl de Ciutadans i n’Albert Rivera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *