Política als tribunals?

El dissabte passat es va publicar al diari Última Hora un article de Joan Miquel Perpinyà on es queixa amargament de la judicialització de la política i del fet que darrerament hi ha un ús excessiu per part dels partits polítics que es querellen contra rivals per tal, segons ell, d’acabar amb ells. En el cas de les denúncies de José Ramón Orta contra els exalts càrrecs de SFM, és ben evident que té tota la raó: es tracta d’un roí intent de cacera política contra Antoni Verger, qui avui mateix declara davant el jutge i ben prest segur que serà desimputat.

 

Ara bé, entre els diversos exemples, supòs que per desconeixement o amb la (mala) idea de que tots els polítics som iguals, hi cita el cas de la denúncia que el grup de MÉS per Mancor estam estudiant interposar contra l’exbatle i actual Conseller de Cooperació Local del Consell de Mallorca, Bernadí Coll. I ho mescla en un refregit de casos per acabar dient que “pretender acabar con el rival político utilizando los tribunales es barriobajero”.

 

Estic d’acord que s’ha de mesclar el mínim possible política i justícia, ara bé, hi ha casos en què no hi ha més remei. I no s’ha de fer mai amb l’objectiu d’acabar amb un rival polític, sinó que s’ha de fer per defensar els interessos de la ciutadania. En aquest cas, de la ciutadania de Mancor de la Vall, que veu com una demanda patrimonial per valor de 1.875.000 Euros pot hipotecar el futur del municipi durant molts anys.

 

No entraré en els detalls de tot el cas perquè han sortit a bastament a la premsa, però l’única motivació que ens mou per  tal de plantejar la denúncia és intentar protegir els interessos de l’Ajuntament de Mancor i de tots els mancorins i mancorines. No trobam just, ni lògic, que tot el poble, a través dels seus impostos, hagi de pagar una indemnització absolutament exagerada a una persona que va fer unes obres il·legals i que va rebre avals polítics i tècnics de manera totalment conscient per part dels qui governaven en aquell moment a Mancor, amb en Bernadí Coll al capdavant.

 

Si el batle del PP, partit que governa des de fa 19 anys l’Ajuntament de Mancor, no és capaç de defensar els interessos del municipi per qualsevol via i costi el que costi, tal i com se li va demanar en el darrer Ple extraordinari, és un deure moral de l’oposició, com a mínim, explorar totes les vies possibles per tal d’evitar un dany molt major. Només tornaré a recordar les xifres: 1.875.000 euros d’indemnització a un municipi amb un pressupost anual que no arriba a 1.300.000 euros.

 

Ja per acabar, i sense llevar la raó a l’afirmació de que voler acabar amb els polítics als tribunals és “barriobajero”, voldria recordar que a Balears segurament tenim el rècord europeu de polítics empresonats, condemnats i imputats. Potser ens ho hauríem de mirar un poc més a l’hora d’escollir els qui volem que ens governin…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *