Privatitzar (definitivament) AENA

El nou ministre de Foment ha declarat que no descarta ampliar la privatització d’AENA, considerat el major grup aeroportuari mundial, controlada encara per l’estat, que té el 51% de les accions, després de la vergonyosa OPV de l’any passat. Recordem que l’administració va treure a la venda el 49% d’AENA a un preu molt inferior al de mercat (aquí ens hauríem de fixar en qui va obtenir els milionaris beneficis i investigar seriosament perquè es va seguir aquest procediment).

Ínigo de la Serna veu en la continuïtat d’aquest procés de privatització una forma de millorar la posició de l’entitat: “AENA ha passat de tenir números vermells a ser una de les empreses més solvents, cotitzant d’una forma sorprenent per al poc temps que porta des de la privatització”, va dir fa poc en una emissora de ràdio. Per part seva, Ciutadans, la crossa de l’executiu, ha dirigit diverses preguntes al Govern sobre els beneficis del gestor aeroportuari, per tal d’aclarir si l’operació va suposar una pèrdua de capital per a l’Estat.

Fixau-vos que només parlen de comptabilitat i, curiosament, són pocs els que veuen i denuncien els greus perjudicis que pot tenir per a tots els ciutadans que la principal porta d’entrada a un país que té en el turisme un dels principals motors econòmics passi a mans privades, més concretament a fons d’inversió que persegueixen únicament la màxima rendibilitat, sense importar-los gens ni mica el servei públic inherent al trànsit aeri.

De nou ens trobam davant el debat molt més ample entre els que defensen la propietat i gestió públiques dels serveis bàsics i els que aposten per les privatitzacions amb l’argument (fals) de l’eficiència i la rendibilitat. I, ara per ara, queda ben clar qui va guanyant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *