Prou!

De nou, hem de parlar de violència contra les dones, d’assassinats masclistes que ens haurien de conscienciar sobre la magnitud del problema però que sovint no ocupen més que uns minuts als telediaris, un minut de silenci a les portes de les institucions i algunes declaracions de bona voluntat que malauradament es queden en paraules buides.

De nou, hem de lamentar l’assassinat de tres dones en mans d’uns homes que les consideraven de la seva propietat, que es creien posseïdors de la seva vida, del seu present, del seu futur, independentment de l’opinió que tenien elles. Vigo, Santiago i Tarragona són en aquesta ocasió els escenaris de la tragèdia, on dones de perfils diferents han mort a mans d’homes de perfils diferents. S’ha de destacar això per eradicar la idea que la violència masclista es circumscriu determinats sectors socials, econòmics o ètnics. És transversal, perquè el masclisme també ho és.

De nou, ens trobam davant el que hauria de ser una qüestió d’estat (i en la que indubtablement s’ha avançat molt en les darreres dècades) que mai no ha assolit els nivells de preocupació que generava, per exemple, el terrorisme etarra. En aquest Periscopi hem llançat en diverses ocasions la pregunta: què passaria si enlloc de les desenes de dones assassinades cada any pel simple fet de ser-ho parlàssim de guàrdies civils, periodistes o qualsevol altre col·lectiu? No estaríem davant una alarma social d’enormes proporcions?

De nou, la resposta a aquestes preguntes és la causa que es troba darrere no només la mort d’aquestes tres dones, sinó darrere tots els assassinats, maltractaments, discriminacions i desigualtats: els masclisme encara imperant en la societat i contra el que no podem abaixar la guàrdia.

De nou, amb una imprescindible reiteració, tots i totes hem de cridar a l’uníson prou!, fins que aquesta xacra, de la que els assassinats són únicament la més cruel manifestació, desaparegui de la nostra societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *