Prou experiments policials antidemocràtics!

Amb Saura, els Mossos van assajar de rodejar totalment les manifestacions, com si tinguessin un virus que no s’hagués de propagar per la societat i per fer sentir els manifestants isolats i controlats. Atemptaven contra el dret de lliure circulació i generaven molta ràbia. ICV-EUiA, malgrat haver posat càmeres a les comissaries, encara paga, dins de l’esquerra, aquell comportament prepotent dels Mossos, i sobretot el no haver aconseguit que els Mossos actuessin gaire diferent que amb la dreta.

Amb Puig, van assajar de repartir estopa i bales de goma, exhibint mà dura al més pur estil de la Colòmbia uribista… Atemptant contra el dret a la integritat física i, a sobre, amb la fatxenderia d’en Puig i amb uns Mossos no identificables. I quan el conseller va quedar socialment assenyalat com una bèstia negra dels drets socials, llavors en Puig, una persona deshonesta però no faltada d’astúcia, el 15 de juny de 2011 va dissenyar un dispositiu al voltant del Parlament, per tal que els manifestants del 15M agredissin als diputats i així poder criminalitzar el moviment. Però, malgrat els parlamentaris van creuar una manifestació hostil d’indignats, no va haver-hi violència real i van detenir una vintena de persones indiscriminadament. Com que es va detenir tota aquella gent proclamant solemnement que havien atemptat contra la democràcia amb una violència que ningú va filmar, en el judici han de seguir endavant amb el procés com si els detinguts haguessin fet ves a saber quina gran cosa, però els estan jutjant per haver insultat diputats…!

Abans de Puig, encara trobaves catalanistes que defensaven els Mossos perquè eren “els nostres”. I això és nacionalisme i a més curt de mires. Els catalans no hem de caure en aquestes actituds acomplexades i obtuses. No són la Guàrdia Civil que podem entendre que està lligada a un origen dictatorial. Els Mossos són policies d’una societat democràtica, per tant, hem de ser el màxim d’exigents. Ningú està a favor o en contra dels Mossos, però pels seus actes seran jutjats, sense ni un bri de condescendència ni de tancar files per fet que portin una senyera a l’uniforme. Abans som persones que catalans!

El poble, en tot aquest trajecte, ha aconseguit que hagin d’anar identificats (tot i que…) i que hagin hagut de prohibir les bales de goma!

Amb Espadaler, assagen dispositius policials exagerats en les manifestacions contràries als interessos del govern. Diuen que és per dissuadir, però serveixen per caldejar l’ambient i assenyalar la manifestació amb dit acusatori. Com una profecia que vol autocomplir-se. I és que, malgrat el gran dispositiu que tensa l’ambient, no aturen petites destrosses de mobiliari que fan petits grups que podrien neutralitzar i, després, quan la manifestació està acabant tranquil•lament, de sobte, la tallen pel mig, generen pànic, tensió, corredisses i persecucions. Els manifestants senten molta ràbia per l’agressió injustificada i prepotent i llavors s’acaben generant disturbis que justifiquen l’actuació policial i serveixen per criminalitzar i deslegitimar els motius de la manifestació.

I nosaltres els volem dir que, en una situació d’inoperància i agressió neoliberal, les protestes són legítimes i necessàries! No ens fareu dimitir de ser ciutadans per molt que abraoneu la policia contra nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *