S’acosta el 8 de març, dia internacional de les dones

Ben prest ens trobarem que ja som el 8 de març. Aquests dies la premsa parla molt del 14 de febrer, dia dels enamorats, segons ens promouen els interessos comercials. També hem vist la celebració del Dia Internacional de les dones i les nines a la ciència. Hem llegit la contribució de les dones al món científic, tan silenciada, tan oblidada. Us recoman la pel·lícula Figuras Ocultas, dones i a més negres, en el món de la NASA en el principi de la carrera pel domini de l’espai, durant els anys 60 del segle passat. Ho deia una científica, si demanam quines científiques coneixem tothom respon Marie Curie. N’hi ha moltes més, afortunadament, no només en països de fora, també a casa nostra.

A més s’acosta el Carnestoltes, la Rua per aquí, i els dies de vacances escolars previs a la propera Setmana Santa d’abril. Hem conegut la polèmica a les xarxes sobre els comentaris d’una batlessa a les disfresses infantils amb contingut sexual. Infermeres amb les peces de roba súper minis, per semblar una imatge de calendari, d’aquells que abans tenien tots els tallers on treballaven exclusivament homes. Infermeres i altres a imatge de les persones adultes.

S’acosta el 8 de març, dia internacional de les dones. Dia de festa i de reivindicació. Per terres americanes, del sud, han llançat la iniciativa d’un atur de les dones per lluitar pels seus drets i contra les violències masclistes. Alguns països europeus han recollit el guant i per exemple, a Itàlia, hi ha un fort moviment feminista que planteja com sumar-se.

La plataforma feminista 7N que aconseguí una gran mobilització a Madrid, ha recollit la proposta i la difon. No és tant una vaga de dones en abstracte, és una mobilització, un atur, per aprofitar la festa del 8 de març per denunciar una vegada més els feminicidis que es viuen aquí i arreu del món.

Nosaltres sortirem al carrer, convocades per les Feministes en Acció, l’Assemblea Antipatriarcal, i totes les organitzacions feministes, i direm ben alt i fort que volem igualtat en tots els àmbits, volem acabar amb el biaix salarial, això és a igual treball igual salari, volem rompre amb el sostre de vidre i tenir les mateixes oportunitats per les nostres carreres professionals, siguin al món de l’empresa privada, sigui al món acadèmic, sigui al món de les administracions. A igual capacitat igual oportunitat, no ésser menys que els companys pel fet de ser dones.

Massa vegades sentim dir que les feministes estan passades de moda. Massa vegades sentim dones dient que «no som feminista, ni crec en les quotes» quan ho diuen perquè ocupen llocs en el món de la política, o de l’empresa, o de qualsevol àmbit, i poden ocupar aquests llocs gràcies a la lluita feminista de tantes dones que sí se senten orgulloses de ser-ho.

S’acosta el 8 de març. Veureu reportatges, suplements, notícies dedicats a aquesta data, recordant el seu origen, mostrant la realitat del nostre país sobre els objectius d’igualtat aconseguits o no. Pensau que, com tota commemoració, hi haurà tot tipus de comentaris a favor i en contra. Aprofitem nosaltres el 8 de març per reivindicar i per recordar la lluita feminista. La revolució en les mentalitats que més ha influït i més està present encara als primers anys del segle XXI.

La lluita feminista tan present, tan necessària malgrat els avenços aconseguits. Mostrem-nos orgulloses de ser persones que creiem en la igualtat, en la solidaritat, en la justícia perquè la lluita feminista és la lluita pels drets humans de totes les persones, no ho dubteu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *