Saturació turística: la culpa no és de l’aeroport

Comença a circular un run-run per justificar la nova saturació turística que viurem aquest estiu com a conseqüència d’una arribada de visitants encara superior a la de l’any passat. La teoria és que l’aeroport de Palma i Aena en tenen la culpa.

Aquesta nova teoria de la saturació es basa en que si per Son Sant Joan van transitar durant el 2016 més de 26 milions de passatgers, amb la sensació de col•lapse que vàrem patir, enguany tot indica que encara superarem aquesta xifra, i de molt.

Però toquem de peus en terra, Sont Sant Joan no deixa de ser una estació de tren o autobús per a la qual els europeus compren el seu bitllet de forma massiva. La pregunta és: tots aquests visitants (demanda) vénen a Mallorca a admirar les seves instal·lacions aeroportuàries, o ho fan perquè hi ha quelcom (oferta), que els atreu més enllà de les portes automàtiques del terminal?

La major part de la Mediterrània, Grècia, Turquia, Egipte, Tunísia, etc. es troba fora de servei del mercat turístic per qüestions de seguretat. Si en això hi afegim que els la resta de països no tenen prou adaptades les seves zones turístiques, només queda Espanya i concretament Balears com a objectiu principal del mercat turístic. El resultat és una inusual demanda de Mallorca com a destinació vacacional per a la majoria dels europeus.

Tampoc podem oblidar l’ampliació de la planta hotelera gràcies a la normativa aprovada al seu dia per José Ramón Bauzá i la inoperància de la Conselleria de turisme a l’hora de regular l’allotjament vacacional, aquest conjunt de factors desemboquen en un augment de l’oferta (legal i alegal) per poder acollir-hi centenars de milers més de turistes que l’any passat..

Arribant aquest punt és quan els nostres dirigents polítics veient l’allau de crítiques que de per tot arreu els hi caurà per culpa de la seva ineficàcia, comencen a difondre el doi del segle: “tancant l’aeroport, no hi entren més turistes!” Senyors polítics, saben vostès que no es pot posar límit, ni sostre, a la mobilitat dintre l’espai europeu? Clar que ho saben! però tornant al símil del principi, és molt més fàcil culpabilitzar aquells que gestionen el tràfic en moments de saturació, que fer-hi feina regulant els productes i serveis que afavoreixen la demanda massiva, com són el lloguer de vehicles, el tot-inclòs o l’allotjament turístic.

Senyors i senyores de la Conselleria de turisme, deixin les excuses de mal pagador i posin-se a treballar. Vostès tenen les eines!

3 comentaris a “Saturació turística: la culpa no és de l’aeroport

  1. l,aeroport també es responsable de la saturació. Mira un informe del director entregat al Foment de Turisme a on reconeix que l,aeroport de Palma està saturat.

    1. RESPOSTA A TONI TARABINI

      Apreciat Toni l’aeroport és responsable en la mida d’intentar donar uns òptims serveis a tots aquells que hi passen per les seves instal·lacions, però no li doneu la culpa al policia de trànsit (Son Sant Joan) de que hagin molts de cotxes al carrer (turistes), la pregunta és què és el que fa que la gent vingui a Mallorca? no per on vénen. Ah, i no oblideu! a més que no es pot limitar la mobilitat de les persones dintre el territori de la UE, si s’arribés a fer, automàticament suposaria un fort increment del preu dels bitllets.

      Una abraçada, Mestre!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *