Sense impediments

Com podeu llegir avui en el nostre editorial, el gruix del sector turístic no creu que ni enguany ni en les darreres temporades de rècord les nostres illes hagin patit saturació. Com a molt, problemes puntuals de concentració o de massificació perfectament assumibles. En la mateixa línia, el president de Ports de l’Estat, José Llorca, ha afirmat que “el turisme del creuers en els territoris insulars és un element essencial per al desenvolupament econòmic i turístic, per aquest motiu no es pot fer demagògia”. Encara més, LLorca considera que “el turisme de creuers ha de seguir creixent al port de Palma sense impediments”.

Seguint la seva lògica, l’únic que importa és el compte de resultats i la “generació d’activitat econòmica” i que si no seguim impulsant l’arribada de més i més creuers es poden “generar problemes”. Naturalment, el senyor Llorca no està a favor “d’elements impositius que redueixin la competència dels territoris insulars”.

Del que no parla el president de Ports, però, és dels impactes negatius que té per a la Ciutat l’arribada massiva d’aquest tipus de turisme, tant a nivell de gent (que segons les patronals de comerç i restauració no influeixen de manera substancial en la facturació) com de contaminació i gestió de residus.

Per tant, el “sense impediments” que reclama José Llorca (i molts dels que veuen en els creuers un factor de diversificació i qualitat) és inacceptable, i cal que tots debatem seriosament sobre la conveniència de seguir apostant perquè aquestes megaestructures facin aturada a les nostres illes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *