Sentència TIL, doble irresponsabilitat

Malgrat que no he estat mai en contra del plantejament del Tractament Integral de Llengües (TIL), sempre he criticat la forma en que es va imposar. I ara el tribunal superior de justícia ha sentenciat que el decret que va fer el Govern per poder aplicar-lo és nul per una qüestió de forma, no de matèria. Òbviament crec que aquesta sentència és justa. Però arriba en un mal moment.

Els tribunals han de cercar la justícia per a tots, i encara que la sentència és justa per a mi, no crec que ho sigui pels estudiants que acaben de començar el curs.

El Govern de José Ramón Bauzà segurament continuarà aplicant el TIL. Recorreran al Tribunal Suprem. Però no esper que l’oposició no intenti fer llenya de l’arbre caigut. Possiblement hi haurà molt de renou, moltes queixes públiques, possiblement convocatòries de vagues… i els perjudicats tant per una part com per l’altra seran els estudiants.

Un tema així podria haver-se tret a principi d’estiu, o ja esperar a finals d’aquest curs, perquè per fer justícia amb el TIL ha de fer una injustícia amb els joves. No és just.

De fet, d’això se n’han temut els propis pares. Darrerament els pares que recolzen el moviment contra el TIL ja no van a la vaga deixant els nins a ca seva perquè prefereixen que no perdin més escola per culpa de les irresponsabilitats polítiques tant d’uns com dels altres.

A tot això s’ha d’afegir el detall de que la sentència explica que l’anul•la per una qüestió de forma enlloc de matèria. Això vol dir que el contingut del TIL és correcte i lliure d’irregularitats. Si el Partit Popular, o el Govern, hagués fet les coses per la via democràtica igual ara no estaríem parlant d’una irresponsabilitat política y social per part del propi Govern.

Ara veurem que fa les plataformes i entitats en contra del TIL. Veurem si respecten el curs dels escolars o si van a la “guerra” i fan renou per intentar llevar-lo, per molt que saben que no ho aconseguiran.

El correcte en aquesta situació és deixar les queixes al Parlament, i que els estudiants facin el curs, que no els alterin el seu dia a dia a escola per qüestions polítiques. Siguem responsables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *