Sexe en el túnel de Sóller

El dilluns passat el Consell de Mallorca aprovà rescatar els cinc anys que resten per acabar la concessió del Túnel de Sóller per un import de 15,4 milions d’euros. S’han escoltat moltes versions sobre si s’ha actuat bé o si era més convenient esperar els cinc anys i que el pas pel túnel fos gratis total. Tots en tenen part de raó, segons a quin costat dels escons de la Sala de Plens del Consell de Mallorca estàs assegut.

Jo vaig tenir l’oportunitat de viure els dos esdeveniments més importants de la construcció del túnel. Quan es varen trobar els dos forats, impressionant, emocionant, no hi havia cap desnivell, tots els mitjans de comunicació hi estaven presents, tall de veu a la premsa a l’entrada del túnel pel costat de Bunyola. Un fet que temps enrere semblava quasi impossible. A mi, com a resident a Bunyola, em va fer una gran il·lusió: ¡¡Ja tenim el túnel!! podrem anar a Sóller en deu minuts. Després va tenir lloc la inauguració, també al costat de Bunyola, tall de cinta, discursos, placa commemorativa, mitjans de comunicació, tall de veu de les Autoritats, una gran festa. Però quan va arribar el moment de pagar, “mi gozo en un pozo”, Bunyola va quedar sense subvenció, a pagar igual que tots els ciutadans i turistes que l’utilitzen, excepte Sóller i Fornalutx, que sí estan subvencionats i sols paguen 1 euro i busques i la resta 5 euros per cada trajecte, això que la distancia més llarga és al municipi de Bunyola. És un dels túnels més cars del món.

Tots el portaveus del Consell de Mallorca hi diuen la seva, com és habitual; s’utilitza el túnel com enfrontament polític, faltaria més. N’hi ha que opinen que si la Presidenta del Govern no fos Armengol, el Consell de Mallorca hagués estat més reivindicatiu, altres critiquen una suposada festa inaugural amb la fotografia més cara de la història i que la pagarem tots els mallorquins. I els que tenen la responsabilitat de governar afirmen que rescatar el túnel és una qüestió de justícia i que el primer que faran es treure la placa commemorativa del President de les Illes Balears, que va ser el qui el va inaugurar. Per què han de treure la placa? El Túnel de Sóller es va inaugurar, oi? Idò respecteu la historia i deixeu la placa en el seu lloc, és testimoni del que va succeir. No hi fa cap nosa. No és la mateixa situació de la placa dels Ducs de Palma a La Rambla, que era una placa honorifica que l’Ajuntament de Palma els hi va voler dedicar, sense altre mèrit.

La justícia que pregona la Consellera de Territori i Carreteres del Consell de Mallorca, hauria de ser especialment pels bunyolins que hem pagat com els altres durant els anys de la concessió. Esta clar que pels governants d’aquella època, els hi importava un rave els ciutadans de Bunyola.

Els sollerics ara es queixen del possible allau de gent que visitarà Sóller per tal de no pagar el túnel, més cotxes, poc aparcament, sols seran una mesos al principi. En la meva opinió crec que poden estar ben contents per acollir a tants de visitants, s’ensuma negoci….

Sóller és un dels indrets més guapos de Mallorca, encantador, té molta vida, tant al poble com al Port, val la pena visitar-lo i gaudir de la seva oferta gastronòmica, comercial i turística. Però, ¡¡alerta!!, que no pensin que en el túnel hi trobaran qualque cosa especial, sols asfalt, ciment i, el pitjor de tot, no et pots aturar a la cuneta per gaudir de sexe espontani. Una llàstima, però així i tot, val la pena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *