Si nosaltres som els millors…

La veritat, desconec la metodologia que s’ha seguit per concloure que els illencs som els millors conductors d’Espanya. Segons he pogut llegir, tot ve d’una iniciativa publicitària destinada a cercar les 10 millors persones al volant mitjançant una aplicació, Drive Smart, que assenyala les incidències del conductor en base a paràmetres com la velocitat, acceleració, frenada, corbes, girs i reacció davant els elements de trànsit oferint a l’usuari una puntuació global del seu viatge.

Així doncs, els conductors de les Illes se situen en el més alt del podi, seguits dels Canaris (hi tendrà alguna cosa a veure, el fet insular?) i els extremenys. No sé exactament en quins llocs i en quins moments s’han enregistrat les dades que ens han fet mereixedors de la medalla d’or, però no crec que hagin anat per les vies per on jo circul habitualment (canvis de carril, semàfors en vermell, clàxons, insults, aparcaments indeguts, els odiosos “listillos”, converses amb el mòbil, etcètera). A més, si nosaltres som els millors, no em vull imaginar com ho duen a La Rioja, comunitat amb la pitjor nota.

No cauré en el lloc comú d’assegurar que jo conduesc millor que la resta (de ben segur que més d’un ha maleït la meva estampa en algun moment), però crec que, en general, som molt enfora de ser considerats bons conductors. Dit això, si campanyes com aquesta o aplicacions del tipus Drive Smart han de servir per millorar el trànsit, reduir l’estrès al volant i, sobretot, minimitzar la sinistralitat, benvingudes siguin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *