Tot per la foto

El conflicte intern de Podemos que sacseja de mala manera l’estabilitat institucional del Parlament ha viscut aquesta setmana un epíleg a l’alçada del circ que tots plegats han muntat. L’última brega, a falta de les que encara haurem de veure, entre la Mesa del Parlament i les diputades expulsades del seu partit, Huertas i Seijas, ha estat a compte d’una foto, la de les ex de Podemos assegudes a la vora dels escons del Partit Popular. N’han fet qüestió substancial de les cadires que han d’emprar a la Cambra, fins al punt d’abandonar la sessió per acabar instal·lades entre el públic, amb la finalitat de no ser retratades tan a prop dels populars i de Ciudadanos.

Sostenen les dues diputades que la ubicació decidida per l’organisme de direcció del Parlament, la Mesa, donaria ales a la desqualificació usada des de la jerarquia de Podemos, Jarabo i Camargo, després de la decisió de fer-les fora: s’han aliat amb la dreta. L’expresidenta de la Cambra i la diputada menorquina exigeixen respecte pel seu esquerranisme i fugen com a moix de l’aigua de la foto.

Aquest és el nivell al que han portat la política a les Balears. Una fotografia destinada a les xarxes socials, convertida en el bessó del debat parlamentari d’aquesta setmana. Els problemes, sectorials o generals, pendents de respostes, els projectes que s’han d’analitzar per la incidència que puguin tenir a la vida dels ciutadans, la tasca de control del Govern pròpia del Parlament…tant se val! Qualsevol qüestió queda en un segon terme davant el que plantegen com a realment important: una foto, una imatge a les xarxes socials.
Amb una feristea de tal magnitud ningú no s’ha de sorprendre pel fet que s’incrementi exponencialment el número de descreguts envers tota aquesta gent.
Joan Martorell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *