Tres congressos, tres!

Aquest cap de setmana s’han celebrat els congressos del Partido Popular i PODEMOS. No és cap secret que es tracten de dues formacions completament diferents, com tampoc ho és que ambdós esdeveniments s’han desenvolupat de forma radicalment distinta.

Els populars més que un congrés han celebrat una festa, honorant a sant Mariano Rajoy per haver conservat la presidència del Govern de l’estat quan tot semblava perdut. Els dubtes, conspiracions, aliances o incògnites habituals en aquest tipus d’actes es limitaren a saber qui sortiria guanyadora del combat entre Maria Dolores de Cospedal i Soraya Saenz de Santamaría, per l’acumulació de poder. Finalment la manxega surt reforçada tant en l’àmbit orgànic, dintre la formació, com pel que fa al Govern de l’Estat. Qui ho hagués dit fa un parell d’anys quan va esclatar el cas Bárcenas!!

Pel que fa als podemites, aquest sí han tingut a Visgtalegre un congrés de veres!, els seus dos principals líders han lluitat de valent pel poder intern, han tret tot el que s’espera d’un partit que cada dia es consolida més dintre el panorama polític espanyol, adoptant les formes de tot allò que criticava: conspiracions, declaracions pujades de to, enfrontaments personals, purgues i acusacions de tot tipus, perquè finalment Pablo Iglesias guanyés el duel. A partir d’ara la radicalitat del seu discurs sens dubte es reflectirà per tot arreu, també per aquí surt reforçat Mariano Rajoy.

Per la seva part CIUDADANOS va fer el seu congrés el cap de setmana passat, tampoc s’esperava cap sorpresa, tanmateix no deixa de ser una formació creada entorn la figura d’Albert Rivera, una mena de gurú al qual segueixen els seus fidels de forma cega. Què serà d’aquesta formació el dia que el català deixi la presidència? Un altre UPyD? De totes maneres sí que hi va haver un fet destacable, la seva renúncia ideològica a la socialdemocràcia, la qual cosa deixa clar quina és la seva pesquera de vots. No crec que el PP permeti cap fuga de vots més en aquest sentit.

I com sempre, ara ve quan hem de fer una lectura en clau local el que poden suposar aquests congressos per a la nostra comunitat. Pel que fa a PODEMOS, sens dubte que ha servit per tranquil•litzar la situació en l’àmbit local, després de mesos de convulsió interna. Quant a CIUDADANOS, no esperem cap tipus de canvi, la formació a Balears única i exclusivament ha apostat per la catalanofòbia com a reclam electoral i així seguiran. Curiós per a un partit fundat i dirigit des de Barcelona i presidit a Balears per un català llicenciat en filologia catalana. Quines coses!!

Pel que fa al PP, a partir d’ara comença de veres la batalla per presidir el partit a Balears, la treva ha finalitzat i ara tots han de mostrar les seves cartes de cara al congrés regional. Sus!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *