Tuïts i camiseta contra la troika

Ahir dematí  la xarxa anava animada.  La camiseta de David Abril i la plaça d’assessor de l’ex conseller Rafael Bosch, aconseguiren fer sortir de la  atonia del dia a dia de la política balear. Per un dia  no foren protagonistes el “i tu més”,  les “herències rebudes”, la manipulació de dades,  o noves   bestieses sobre el català o més iniciatives envers al desmuntatge programat del sistema públic d’ensenyament balear.  Per cert, jo  que no li vaig donar massa importància a la manca d’experiència en matèria educativa de la nova Consellera d’Educació, he de dir que vaig cometre un greu error.  En aquest cas en té, i molta. Els primer dies de gestió de la Sra. Joana M. Camps Bosch m’ha recordat  que “El menyspreu per la teoria és l’inici del cinisme de la pràctica” (Max Horkheimer).

 

Tornem als tuïts del matí d’ahir: Per una banda, em sembla que la  camiseta de David Abril és una metàfora del canvi important en el parlamentarisme d’aquesta terra. Davant la befa al Parlament per part de la majoria del PP (les preguntes suposadament de control al Govern amb l’únic objectiu que aquest es llueixi o tingui l’oportunitat de fer oposició a l’oposició, no es poden qualificar d’altra manera) està molt bé que algú intenti, en dosis raonables,  subvertir les formes i alguns continguts  de la tasca d’oposició en el Parlament de les Illes Balears.

 

La camiseta de David Abril no era qualsevol samarreta. Estava escollida molt bé. La consigna de “Pobles units contra la troika”  amb la que se convoquen a tot arreu manifestacions aquest  dissabte dia 1 de juny (a Mallorca és  a les 19 hores a la Plaça d’Espanya de Palma), m’ha recordat  -avui vaig de records-  aquelles paraules d’Antoni Gramsci: “Agitin-se, perquè tindrem necessitat de tot el vostre entusiasme”. Suposo que qualque cosa semblant ens ha volgut dir David Abril als que no som parlamentaris ni parlamentàries.

 

Per un altra banda, l’endoll de Rafel Bosch provocà dues piulades genials: “Evitémosle al neoliberal defensor de la iniciativa privada la humillación de recolocarlo en la admón. pública. Respetemos sus convicciones.” I “Vuelvo a Palma tras 9 días en Francia. Leo q enchufan de ’asesor’ en Economía a un exconseller q no tiene ni idea de economía: estoy en casa.” I algú li contesta: “Bienvenido a Sicilia!!!”  No puc, ni vull, afegir una sola paraula.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *