Un debat prescindible

Assegut al racó de cada dia al cafè de la cantonada, amb el diari obert sobre la taula, remuga de valent, gairebé fregant la flastomia. Coneixent les seves dèries, li pregunto:

– Què llegiu? El debat en el nostre Parlament sobre el procés d’independència de Catalunya?

– No putes! Als treballadors del hospital de Son Espases la grua els retira el cotxe si esta mal aparcat, i no hi ha “puesto” per aparcar! S’altre dia hi vaig anar, a Son Espases, i vaig haver de deixar el cotxe de qualsevol manera, després de fer mil voltes, ja feia tard. Per sort no me’l retiraren, però m’engirgolaren devers cinc euros pel temps que m’hi vaig haver d’estar…

Altre cop, els maldecaps d’uns (com el bon home del cafè de la cantonada) no tenen res a veure amb els maldecaps dels altres (els representants polítics al nostre Parlament).
La Proposició No de Llei votada aquesta setmana a la Cambra autonòmica insta als governs de Rajoy i de Puigdemont a buscar solucions a la “situació que viu Catalunya”, fórmula habilitada després d’àrdues negociacions entre els partits que donen suport al Govern, basades en el diàleg i la política i no en demandes judicials. I ja tenim la Seu plena d’ous!

L’acció parlamentària s’ha d’inscriure en la llarga llista de proclames ben grandiloqüents que de tant en tant animen la política, el paradigma de les quals seria una votació per la pau en el món. O quelcom semblant. Al cap i a la fi, el debat dels nostres parlamentaris sobre la independència de Catalunya és una d’aquelles controvèrsies que únicament serveix per refermar els posicionaments polítics de cada grup, tot repetint arguments que sonen a frase feta i que en molts de casos ni tan sols són de collita pròpia. “La situació que viu Catalunya” es prou important com per despatxar-la amb les quatre consignes de partit ja conegudes i reconegudes. A hores d’ara, ben segur que hi ha altres prioritats, i també altres maneres de fer eficients els recursos públics que usen els nostres parlamentaris. Un debat, en definitiva, perfectament prescindible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *