Un format interessant

El passat diumenge el programa “Salvados”, que presenta Jordi Évole i que emet La Sexta, va estar dedicat a la situació que afecta les relacions entre Catalunya i Espanya. El contingut del programa va defugir del que estam acostumats a veure, donat que per tractar aquesta qüestió es va plantejar un debat entre els presidents Artur Mas i Felipe González.

Val a dir que la forma com es va desenvolupar el programa va ser distesa. A més del debat, es van introduir diferents talls per il•lustrar alguns dels raonaments que es van realitzar durant la conversa. La presència del moderador quasi fou testimonial perquè, al marge d’introduir les diferents qüestions que s’anaven tractant, no fou necessari que fes respectar els torns de paraula, donat que la deferència entre Mas i González fou una constant.

Una vegada finalitzat el programa cada telespectador va poder raonar sobre el que havia vist i escoltat i treure les seves pròpies conclusions. El contingut del discurs mantingut entre Mas i González fou nítid i les idees i propostes que van llançar sobre la relació entre Catalunya i Espanya força diferents.

Ara bé, dins d’aquest debat ambdós van estar d’acord en situar el diàleg en un espai preferent. Si més no, encara que crec que la reforma de la Constitució en sentit federal que es planteja des del PSOE és el camí més encertat per donar sortida a la situació que es viu actualment, entenc l’escepticisme amb el qual Catalunya acull les propostes de diàleg.

Ara bé, al marge del contingut del debat, vull acabar aquest article amb una reflexió sobre el format que ens va oferir el programa de Jordi Évole. Em deman per què només hem pogut veure un debat d’aquest tipus a un canal de televisió privat. Sota el meu punt de vista, crec que el vàrem veure aquesta diumenge és d’interès públic i que, per tant, hauria de ser un espai a tenir en compte com a programació de la nostra malaurada televisió pública.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *