Un nou espectacle

Sé que avui la dimissió de Gallardón com a ministre de Justícia per haver estat “incapaç” de tirar endavant la contrareforma de la llei de l’avortament, i l’esperada decisió del TSJIB de tombar el decret d’aplicació del TIL (i la no menys previsible reacció dels populars) ho eclipsen tot. Per això, l’editorial d’aquest Periscopi i les reflexions d’alguns companys de pàgina.

Però avui vull comentar breument un tema que, malauradament, fa estona que va deixar de ser notícia, encara que es repeteixi dimarts rere dimarts al Parlament de les Illes Balears (i a tants d’altres, no en tenim l’exclussiva): la llunyania dels nostres representants amb els problemes de la ciutadania i la poca vergonya que demostren en determinades qüestions.

Per als qui no ho sabeu, ahir es votava una proposta del grup Més per obrir una comissió d’investigació sobre tot el procés de construcció de l’hospital de Son Espases, a partir de les informacions que s’han conegut en els darrers mesos, confessions d’exalts càrrecs incloses). El Partit Popular, després de tancar la porta a una comissió similar en el vergonyós cas de Sa Nostra, va dir que acceptaria la proposta només si s’ampliava l’àmbit i el període a investigar. Com per desgràcia és lógic, el PSOE s’hi va negar tot d’una (no fos cosa que), criticant la tàctica d’escampar la merda per tal de diluir responsabilitats. Una tàctica barroera, la d’aquesta ampliació, però els socialistes han perdut molta credibilitat negant-s’hi.

I mentrestant els ciutadans hem de continuar assistint a aquest espectacle, a aquest circ que es munta cada setmana, on els pallassos es llancen pastissos i els experts malabaristes esquiven com poden els projectils del llançador de ganivets, sabent, però, que la xarxa és ferma i que mai no cauran a terra.

On queden la transparència i la regeneració democràtica? On és aquest afany per la veritat i per castigar els que no han fet les coses així com toca? De veres encara esperen que els creiem quan parlen d’integritat i bon govern? Qui es pot sorprendre de la nul•la confiança en aquesta manera de fer i d’entendre la política?

Dimarts que ve, una nova sessió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *