Una altra economia ja ha arribat

Molts de nosaltres ens queixam molt sovint del sistema econòmic que tenim. Un sistema on els poderosos imposen les seves regles sense tenir cura dels impactes que les seves activitats poden tenir en el medi ambient i en les persones. Detestam els empresaris que abusen de la seva posició per ofegar cada vegada més els treballadors, per retallar-los els drets aconseguits. No ens agraden les empreses que depreden boscos,contaminen rius o tiren les seves deixalles a qualsevol lloc.

Cada vegada cuidam més la nostra alimentació i no volem menjar fruites i verdures que han estat en contacte amb pesticides i altres merdes químiques. O menjar carn d’animals que han estat alimentats amb porqueria i als qui han injectat hormones per fer-los créixer més ràpid.

Cada vegada més, l’economia s’està concentrant en unes poques mans, a més d’estar al servei dels mercats financers. Volem i necessitam reapropiar-nos de l’economia. Volem tenir un espai on productors/artesans i consumidors treballem en comú per generar unes relacions comercials properes, ecològiques i solidàries.

Una vegada som conscients de que no ens agrada el sistema econòmic i productiu que ens ofereix el capitalisme salvatge que patim, ens preguntam: què puc fer? on puc trobar allò que m’agradaria menjar? Hi ha alguna botiga de mobles que ofereixi articles fets amb fusta certificada? On puc informar-me sobre la banca ètica? Hi ha llocs prop de ca meva on pugui trobar roba feta amb teixits ecològics? On puc comprar coses de segona mà? Hi ha algun Banc del Temps al meu poble?…

És molt important que, com a consumidors responsables, puguem tenir a l’abast, de manera clara, fàcil i ordenada tota l’oferta de productes i serveis que ens garanteixen poder comprar ecològic, respectuós amb els drets humans i dels treballadors, proper i de qualitat.

Afortunadament podem dir que ja hi ha gent que està treballant en tot això anomenat Mercat Social. A les nostres illes ja s’estan gestant projectes encaminats a donar conèixer totes aquestes iniciatives. Aviat tendrem espais a la ràdio i a la premsa on podrem anar coneixent totes aquestes propostes que treballen per una altra economia i esperem que no massa tard podrem tenir un catàleg on poder trobar qualsevol producte o servei que estigui en sintonia amb aquesta “nova economia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *