Una locomotora camina solta

El ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Garcia-Margallo, va oferir anar al Parlament de Catalunya a explicar perquè una Catalunya independent seria inviable econòmicament. Espanya envia el seu ministre d’Afers Exteriors a Catalunya: presagi, o provocació? Tracte de colònia, o de país estranger? En tot cas una circumstancia per treure-li punta.

Dies desprès el president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, va recordar l’obligació d’acceptar “sense reserves” les regles de joc que estableix la Constitució. Un toc d’alerta just l’endemà de confirmar la data del debat sobre la transferència de competències per convocar la consulta. L’article que s’invoca és el 150.2 de la Constitució, i diu exactament: “Un cop sancionats i promulgats els respectius Estatuts, només podran ser modificats mitjançant els procediments que ells mateixos estableixin i mitjançant referèndum entre els electors inscrits en els censos corresponents”. Vostès interpretin que vol dir “censos corresponents”. El president del Constitucional semble que té fet el seu, abans d’escoltar el Congrés de Diputats.

Es evident el Govern de Madrid no té cap cura en dissimular l’enfrontament amb Catalunya. Dues qüestions semblen clares: (1) el PP pensa que l’enfrontament l’afavoreix cara a les pròximes eleccions europees, i (2) que no li preocupe encoratjar i exacerbar el sobiranisme, el qual fa pensar que la solució que té en el cap no és precisament la del diàleg.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *