Venda ambulant

Pel que sembla, hi ha o hi ha hagut una disparitat de criteris (per dir-ho suaument) entre Angélica Pastor, del PSOE, i Aurora Jhardi, de Som Palma, en relació a l’ordenança que regula l’ús dels espais públics, en concret en la prohibició de la venda ambulant il·legal en els carrers de Ciutat. I pel que he pogut llegir, estic d’acord amb els arguments que han donat les dues regidores per defensar la seva postura.

Per una banda, té raó Jhardi quan assegura que no es pot donar per solucionat un problema de tant de calat amb una simple ordenança municipal. Prohibir la venda ambulant no farà desaparèixer la pobresa, la misèria o l’explotació que pateixen la majoria de les persones que s’hi dediquen. La qüestió és greu i cal contemplar totes les seves variables, posant al capdavant la dignitat i el benestar dels que es veuen obligats a practicar aquesta activitat.

Però també és cert que no podem quedar-nos creuats de braços esperant la pedra filosofal. Amb el convenciment que s’ha de seguir actuant sobre les causes, cal aplicar, com defensa Pastor, mesures puntuals i concretes que impedeixin una activitat il·lícita que perjudica tant la imatge de la ciutat com els empresaris que sí compleixen amb les normes. No es tracta de criminalitzar o castigar els venedors ambulants, que en general són la baula més feble de la cadena, però sí evitar llançar missatges d’impunitat i de tot s’hi val. En aquesta línia, us recoman la (re)lectura d’un editorial d’aquest mateix Periscopi sobre la temàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *