Vendre l’ànima de Palma

En el Passeig Mallorca, entre el Frontón i la Policia Nacional, hi ha un edifici que ja apareix en multitud de fotografies antigues. És un immoble de cinc pisos que, segons l’entitat ARCA, recorda els principis del passeig i és una de les poques mostres que queden d’aquella època. Potser molts direu que no és precisament l’edifici més bell de Ciutat (a mi, personalment, m’agrada), però sí que resulta simptomàtica la seva demolició, planificada per d’aquí a unes setmanes, i la seva més que probable substitució per una construcció més alta, més moderna i sense personalitat.

A un altre diari llegesc que la mítica Casa Roca serà, oh sorpresa!, convertida en un hotel (ara en diuen hotel boutique, que queda més fi). Un dels comerços més emblemàtics de la nostra ciutat va tancar les portes fa poc, per la jubilació de la seva propietària, avançant en el camí de l’homogeneïtat i la despersonalització del centre històric de Palma, convertit ja en una espècie de teranyina de petits hotels i franquícies que amenaça amb convertir-lo en un escenari de cartró sense vida ni autenticitat.

Òbviament, s’ha de reconèixer la dificultat d’adaptar els magnífics palaus que poblen el centre i els edificis antics i destinar-los a població no rica i la desigual lluita del comerç tradicional amb les grans cadenes i l’estil de vida modern, però tant la societat civil com les administracions haurien de mobilitzar-se per evitar que aquest procés de venda de l’ànima de la nostra ciutat.

Un comentari a “Vendre l’ànima de Palma

  1. El problema no és del lloguer d’habitacions, és de la creació de multitud d’hotels i del lloguer d’apartaments.

    Quina pena lo de l’edifici que comentes…

    Per quan una mobilització?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *